Incendiu la Spitalul de boli infecţioase Poieşti. Ministrul Sănătăţii: „Avem o suprasolicitare a sistemului medical. Din păcate, valul pandemic mai ţine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Cseke Attila
Ministrul Cseke Attila

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că nu se poate pronunţa cu privire la incendiul care a izbucnit joi dimineaţă la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti înainte ca specialiştii să anunţe cauza incendiului.

„Trebuie să aşteptăm cauza incendiului.  Nu ar fi corect nici din partea ministrului Sănătăţii, nici din partea altor autorităţi ale statului să dea o cauzalitate posibilă la acest incendiu. (...) Atâta timp cât nu ştim cauza incendiului, atâta timp cât specialiştii nu au spus ce s-a întâmplat, orice soluţie sau orice rezultat pe carene-am dori să îl spunem, nu ar fi corect. Ceea ce ştim astăzi – şi nu ştim de azi dimineaţă, de la acest incendiu, ci ştim din săptămânile în care suntem – este aceea că avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou, din păcate va mai ţine, pentru că valul pandemic mai ţine. Şi încă o dată, atâta timp cât cauza incendiului nu e stabilită, care poate fi o cauză obiectivă, legat de ceva care nu are o tangenţă cu persoane, dar poate fi şi o cauză subiectivă, ar fi nedorit şi incorect faţă de toţi să stabilim noi, la această dimineaţă, o cauză”, a declarat, joi dimineaţă, ministrul interimar al Sănătăţii.

Conform acestuia, personalul medical a încercat să stingă incendiul, care a fost lichidat după sosirea echipajelor de pompieri. 

„Din informaţiile noastre, infirmiera care are şi arsuri şi a fost transferată la Spitalul Floreasca a încercat să intervină în momentul în care s-a aprins focul şi combinezonul i-a luat foc. Colegii au stins focul, dar a suferit arsuri”, a mai afirmat ministrul.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite