Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie poate cere de astăzi mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a înştiinţat, joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că, în baza mandatului de aducere emis pe numele lui Ghiţă, au fost efectuate căutări la domiciliul acestuia, dar şi la alte adrese unde acesta s-ar fi putut afla, însă fără a fi găsit, potrivit Biroului de Presă al IJP Prahova.

Se complică situaţia în cazul fostului deputat Sebastian Ghiţă, căutat de autorităţi încă de miercuri. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a înştiinţat, joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că, în baza mandatului de aducere emis pe numele lui Ghiţă, au fost efectuate căutări la domiciliul acestuia, dar şi la alte adrese unde acesta s-ar fi putut afla însă nu a fost găsit, potrivit Biroului de Presă al IJP Prahova.

În acest context, ÎCCJ poate emite acum mandat de arestare în lipsă pe numele fostului deputat.

Pe de altă parte, miercuri, IJP Prahova a înştiinţat şi DNA Ploieşti, organul emitent al mandatului de aducere pe numele lui Sebastian Ghiţă, că acesta nu a fost găsit la domiciliu. Prin urmare şi procurorii pot solicita instanţei arestarea în lipsă.

Sebastian Ghiţă se află în prezent sub puterea controlului judiciar pe cauţiune, măsură preventivă solicitată în dosarul “Papici”, unde fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Măsura preventivă îl obliga pe Ghiţă, printre altele, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală ori de câte ori era chemat. Miercuri, acesta a fost citat să se prezinte pentru noi audieri într-o altă cauză instrumentată de procurorii ploieşteni, cea în care se fac verificări cu privire la modul în care Ghiţă a reuşit să devină parlamentar.

La DNA Ploieşti nu au ajuns decât avocaţii săi care nu au putut da informaţii legate de motivul pentru care Sebastian Ghiţă nu a dat curs citaţiei. Ca atare, procurorii au emis mandat de aducere pe numele acestuia, procedura impunând ca, în astfel de situaţii, suspectul să fie căutat de poliţie şi adus la audieri.

Ghiţă a semnat condica luni la IJP Prahova

Potrivit Biroului de Presă al IJP Prahova, Sebastian Ghiţă s-a prezentat la poliţie în cursul zilei de luni, obligaţie pe care trebuie să o respecte, fiind sub control judiciar. Conform programului de supraveghere, fostul deputat trebuie să se prezinte la sediul IJP Prahova odată pe săptămână sau ori de câte ori este chemat. În mod normal, Ghiţă are obligaţia să vină din nou la Poliţie săptămâna viitoare.

Bursa zvonurilor legate de Ghiţă

În ceea ce priveşte dispariţia misterioasă a fostului deputat prahovean, pe piaţă zvonurilor sunt vehiculate mai multe variante, dar niciuna dintre acestea nu a fost confirmată oficial.

S-a spus că Ghiţă ar fi fugit în Turcia încă din noaptea de luni spre marţi. Alte voci susţin că acesta s-ar ascunde fie în Israel, fie în Dubai, iar alţii sunt convinşi că Sebastian Ghiţă nu a părăsit ţara, ci ar fi internat într-un spital privat şi că îşi va face apariţia în ziua în care va trebui să meargă la Poliţie pentru a semna condica în calitate de inculpat aflat sub control judiciar.

 Cert este că Sebastian Ghiţă nu a fost dat deocamdată în urmărire generală, pentru acest lucru fiind nevoie de prezenţa unui mandat de arestare preventivă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite