In memorian, Victor Ioan Stănescu, regizorul tehnic al teatrului din Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea teatrului ploieștean este în doliu, după ce, la începutul acestei luni, regizorul tehnic Victor Ioan Stănescu a plecat să dea indicații scenice într-o lume mai bună.

Angajat al teatrului „Toma Caragiu" încă din 1977, Victor Stănescu a lucrat ca mașinist doar un an, după care a fost promovat ca regizor tehnic, funcție în care a lucrat până în acest an, când a fost răpus de o boală cu o evoluție rapidă și surprinzătoare.

Colegii din teatru vorbesc despre el cu multă căldură. „Era foarte prietenos și iubit de toată lumea. A reușit să se impună prin bun simț, deși meseria lui ar fi putut reclama mai multă fermitate. Viața lui era teatrul și lucra cu foarte multă pasiune, deși, nu o dată, după ore întregi la repetiții, seara avea spectacole și pierdea alte câteva ore. Niciodată nu se plângea de nimic", își amintește cu nostalgie de Victor Stănescu, Lucian Sabados, directorul teatrului din Ploiești.

Dragostea secretă a regizorului tehnic a fost, dintotdeauna teatrul, jocul pe scenă. A jucat în cinci spectacole ca figurant, iar colegii își amintesc că avea un farmec aparte în rolul chelnerului din „D'ale carnavalului". A dat examen de mai multe ori la actorie, însă emoțiile au stat în calea visului de a fi actor.

Pe 21 august, ar fi împlinit 55 de ani. „Ne e dor la toți de el, era un om cald și bun, el era cel care aducea lumină în teatru și o doză de umor rafinat. Avea o poezie specială a lui, care ne lipsește enorm", mai spune Lucian Sabados.

Pierderea ploieștenilor este și mai mare. Victor Ioan Stănescu a fost unul dintre ultimii reprezentanți ai marii boeme a teatrului din oraș, o lume plină de farmec și savoare a anilor '70 și puțin de la începutul anilor '80. O veche legătură cu acea lume a fost tăiată prin moartea lui Victor Stănescu.   

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite