Ierni de poveste în Prahova. Frumuseţea urgiilor de zăpadă, în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât în secolul trecut, cât şi în ultimii ani, Prahova a fost lovită de ierni năpraznice, cu troiene de câţiva metri şi geruri cumplite. Dincolo de problemele create, zăpezile au dat naştere unor piesaje de vis, ireale

În februarie 1929, ianuarie 1942, în 1954 – cea mai grea iarnă a secolului trecut -, în 1967, în 1985, în 1993 şi în 1995,  Prahova, odată cu majoritatea judeţelor din ţară, a fost acoperită de troiene de câţiva metri, în care, de multe ori, oamenii puteau înainta doar prin tuneluri săpate în zăpadă. Aceleaşi ierni au însemnat viscoluri cumplite şi temperaturi de până la -30 de grade Celsius.

Ierni grele au fost şi după Revoluţie, cea mai recentă fiind în ianuarie – februarie 2012, când mii de oameni din sudul judeţului Prahova, expus viscolului din cauza particulărităţile geografice, câmpie, au rămas izolaţi zile întregi. Greu a fost şi în satele de munte din Prahova, unde localnicii au stat fără electricitate peste o săptămână, iar stratul de zăpadă a ajuns şi la 3-4 metri.

Dincolo de probleme, iernile cumplite din Prahova au rămas pe pelicula fotografică cu peisaje de poveste, unice, aşa cum numai zăpada le poate „sculpta“.

Vă mai recomandăm

FOTO Ierni de poveste în România. Cele mai frumoase fotografii realizate de-a lungul şi de-a latul ţării

Ninsorile abundente căzute de-a lungul timpului în România au creat, în afară de greutăţi şi probleme, şi posibilitatea realizării unor fotografii de excepţie.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite