FOTO Un bărbat din Ploiești a încercat să-și omoare soția cu un cuțit și apoi să se sinucidă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe această bancă din parc stătea femeia în momentul în care a fost înjunghiată. Foto Dana Mihai
Pe această bancă din parc stătea femeia în momentul în care a fost înjunghiată. Foto Dana Mihai

Miercuri seară, în jurul orei 23, un apel la 112 anunța că o femeie a fost înjunghiată de un bărbat într-un parc din zona de vest a municipiului Ploieşti.

UPDATE ORA 16.00

Un șir lung de ani de certuri și episoade de beție ale bărbatului s-au încheiat tragic, miercuri seară, cu o tentativă de omor și una de sinucidere pentru familia Marinescu. Cristina, soția de 39 de ani, era decisă să încheie mariajul, sătulă de viața cu Alexandru, bărbatul de 49 de ani cu care se căsătorise.

Miercuri seară, când bărbatul s-a întors de la muncă, și-a găsit soția în parcul de lângă bloc, pe o bancă, împreună cu o prietenă. Femeia i-a reamintit că a doua zi va depune actele de divoț, așa că Alexandru a urcat la etajul 9, unde locuiau, a luat un cuțit și fără nici o avertizare, s-a repezit asupra femeii și a început să o înjughie.

Pe această bancă din parc stătea femeia în momentul în care a fost înjunghiată. Foto Dana Mihai

Click pe imagini pentru o fotogalerie de la locul atacului

Mai multe persoane au început să țipe, iar Cristina reușit să fugă câțiva pași, după care s-a prăbușit pe trotuar. Și acum, banca pe care stătea femeia, este plină de sânge. Foarte repede au sosit și polițiștii, care l-au văzut pe bărbat cu cuțitul în mână.

Somat să-l lase jos, Alexandru a fugit și până să-l ajungă oamenii legii, acesta a reușit să se înjunghie de mai multe ori.

Soții sunt în stare gravă la spital

Ambii au ajuns la spital cu răni care le-ar fi putut provoca moartea și au intrat direct în operație, după care au fost trasferați sub supraveghere atentă la terapie intensivă. Bărbatul este în stare mai gravă pentru că și-a înfipt cuțitul în piept și stomac.

Chiar dacă va trece cu bine peste rănile pe care și le-a provocat, procurorii îl vor cerceta pe bărbat pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat, infracțiune pedepsită cu închisoare de până la 15 ani de închisoare.

ORA 10.50

Polițiștii care au ajuns de urgență în locul indicat au găsit o femeie întinsă pe trotuar, plină de sânge, și, la nici 25 de metri, un bărbat cu un cuţit în mână, care a fugit la vederea poliţiştilor.

Bărbatul a fost somat să se oprească, dar a fugit, fără să țină cont de cererea polițiștilor. După o urmărire scurtă, suspectul a fost prins, dar reușise să-și facă mai multe plăgi la nivelul toracelui prin înjunghiere.

Bărbatul a fost identificat în persoana lui M. Alexandru, de 49 de ani, din Ploieşti. Victima este chiar soţia sa, pe M. Cristina, de 39 de ani, din Ploieşti, iar bărbatul a făcut acest gest întrucât urmau să divorţeze.  

Cele două persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti. Ulterior, medicul legist a concluzionat că viaţa celor doi a fost pusă în pericol.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor calificat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite