FOTO Razie în piaţa de brazi din Ploieşti. Zeci de pomi de Crăciun au fost confiscaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au fost în control în piaţa de brazi. FOTO: Dana Mihai
Poliţiştii au fost în control în piaţa de brazi. FOTO: Dana Mihai

Vânzătorii de brazi din piaţa Decebal au fost controlaţi miercuri de poliţişti. Pomii fără documente legale sau aflaţi într-o stare jalnică au fost confiscaţi

Piaţa Decebal, locul în care vânzătorii de brazi îşi stabilesc cartierul în fiecare iarnă înainte de Crăciun, a fost călcată miercuri de poliţişti.

Aceştiau au cerut să vadă actele de provenienţă ale arborilor, dar şi starea pomilor, teste pe care mulţi dintre vânzătorii din piaţă le-au picat, astfel că brazii au fost confiscaţi.

Mulţi dintre ei aveau ramuri doar pe o parte din trunchi sau crengi atât de rare încât semănau mai repede cu nişte beţe, aşa că şi aceştia au ajuns în duba pentru confiscări.

Neregulile cele mai mari au fost în privinţa actelor de provenienţă, în sensul că vânzătorii aveau documente doar pentru o parte din marfă.

Preţurile brazilor în piaţă sunt încă destul de mari. Unul românesc costă în jur de 40 de lei, pe când brazii din import sau vârfurile de pom de Crăciun, cu un coronorament foarte bogat costă între 80 şi 200 de lei. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite