FOTO Condiţii de viaţă mai bune pentru copiii abuzaţi şi exploataţi din Prahova. Centrul de primire în regim de urgenţă „Cireşarii“ a fost modernizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii aflaţi în situaţii foarte dificile găsesc o casă şi asistenţă socială la „Cireşarii“. FOTO Dana Mihai
Copii aflaţi în situaţii foarte dificile găsesc o casă şi asistenţă socială la „Cireşarii“. FOTO Dana Mihai

Centrul de primire în regim de urgenţă „Cireşarii“ din Ploieşti a fost modernizat cu fonduri europene şi oferă condiţii de viaţă mai mult decât decente pentru copiii aflaţi în dificultate. Capacitatea centrului a fost extinsă, astfel că 50 de copii pot beneficia de servicii şi asistenţă completă

Un centru de urgenţă este locul în care nici un copil nu ar trebui să ajungă niciodată. Cu toate acestea, la „Cireşarii“ este mereu aproape plin. Copii de la 3 ani până la adolescenţi de 18 ani, abuzaţi fizic, psihic sau sexual, neglijaţi şi exploataţi sau cu dizabilităţi au, în centru, o viaţă mai bună decât acasă.

De joi, aceştia au găsit centrul „Cireşarii“ o clădire complet renovată din fonduri europene, dar şi servicii complete, de la cele de odihnă, hrană, la asistenţă medicală specializată.

Centrul a intrat în urmă cu doi ani în lucrări de reabilitare cu fonduri europene şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale, o investiţie estimată la aproximativ 8,6 milioane de lei. Renovarea a reuşit cu mai puţini bani, 4,6 milioane de lei, din care 85% au fost fonduri europene.

Prin renovare, capacitatea centrului a crescut de la 20 la 50 de beneficiari, iar serviciile sociale oferite acestora au fost extinse de la suport emoţional până la consilierea psihologică şi reabilitarea copiilor cu comportament deviant. Copiii au în centru dormitoare noi, locuri de învăţat şi de joacă, spălător, bucătărie, sală de mese, de sport, dar, mai ales, specialişti care le stau la dispoziţie.

În centru ajung copii din toată Prahova, iar un abuz produs asupra unui copil sau oricare altă situaţie în care acesta ar avea nevoie de asistenţă socială poate fi semnalată de oricine direct la Centrul Cireşarii, care este localizat pe strada Rariştei, nr.62 C din Ploieşti. Majoritatea copiilor ajung aici în urma sesizărilor adresate Direcţiei de Protecţie a Copilului Prahova. 

Diferenţa de fonduri europene rămasă neutilizată din renovarea centrului, 4 milioane de lei, va fi direcţionată de Primăria Ploieşti către finanţarea altor proiecte, în cărţi fiind contractul pentru Hipodrom, care va fi semnat până la sfârşitul acestui an.

Mai puteţi citi

Şantier la Ploieşti. Conducte de gaze în lungime de 48 km vor fi schimbate

Blatişti dezamăgiţi la Ploieşti. Un casier cu bilete va călători în autobuzele de transport în comun

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite