FOTO Ceasuri de mână, cadou pentru alegătorii din Ploieşti din partea PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii din mai multe cartiere ale oraşului au primit zilele acestea din partea militanţilor PSD o pungă în care se aflau, alături de pliante şi o brichetă, şi un ceas de mână

Mă numesc Iulian şi sunt din Ploieşti. Domnul Ponta cumpăra voturile cetăţenilor cu ceasuri de mână. Soacra mea a primit în această seară un ceas cu mesajul «votaţi Victor Ponta» ca şi întreg blocul de pe strada Domnişori, nr. 86. Nu mi se pare corect ca în plină campanie electorală să primeşti cadouri în schimbul votului“, ne-a scris un ploieştean care a trimis pe adresa Adevărul şi o fotografie în care apare ceasul de mână primit de la militanţii PSD din oraş.

De altfel, incidentul nu este nicidecum unul izolat. Ploieştenii din mai multe cartiere au semnalat faptul că au primit ceasuri de mână, alături de un poster cu Victor Ponta, o brichetă şi pliante în care actualul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, dar şi Romeo Hanganu, Emil Calotă şi Horia Toma, toţi foşti edili ai municipiului, îşi exprimă susţinerea pentru candidatul PSD-UNPR-PC în turul doi la alegerile prezidenţiale. Punga a fost oferită cu îndemnul „Vă aşteptăm la vot! Votaţi Victor Ponta!“

În 2012, Guvernul a stabilit prin Ordonanţă de Urgenţă ca, în timpul campaniei electorale, partidele şi candidaţii să poată pot oferi alegătorilor următoarele obiecte: afişe, pliante, cărţi poştale, calendare, caiete, ilustrate, pixuri, brichete, chibrituri, brichete, insigne, ecusoane, DVD-uri, fanioane, steaguri, căni, pungi, tricouri, şepci, eşarfe, fulare, veste, fesuri, mănuşi, pelerine, jachete inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunii politice sau ale candidaţilor care participa la alegeri.

De asemenea, sunt permise şi alte obiecte de propagandă electorală, a căror valoare nu depăşeşte 10 lei fără TVA, pentru fiecare articol, fără ca aceste bunuri să poată fi cele alimentare, bunuri alcoolice sau nealcoolice ori produse din tutun.

În mod normal, respectivul ceas oferit alegătorilor, pe care apare o inscripţie a unei firme chinezeşti, nu se încadrează în categoria de valoare de 10 lei fără TVA.

Potrivit indicaţiilor de pe spatele cadranului, ceasul HAYUXY oferit de PSD este rezistent la apă şi are carcasă din oţel. De asemenea, ceasul ar avea, tot potrivit inscripţionării, mecanism quartz.

Vă mai recomandăm

Miting pro-Ponta la Ploieşti

VIDEO Vicarul Iustin Sigheteanul, mesaj pentru preoţi: „Vă puneţi în fruntea credincioşilor. De la Biserică la vot. Oamenii să voteze cu un creştin ortodox“

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite