Fost primar condamnat, în prezent candidat la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Stătescu a declanşat o criză administrativă la Băicoi, dar vrea din nou la Primărie FOTO Diana Frîncu
Ciprian Stătescu a declanşat o criză administrativă la Băicoi, dar vrea din nou la Primărie FOTO Diana Frîncu

Ciprian Stătescu, primarul oraşului Băicoi, suspendat din funcţie în toamna anului trecut, în urma unei condamnări penale definitive, candidează din nou la alegerile locale parţiale care vor avea loc în data de 11 iunie.

Ciprian Stătescu, fostul primarul din Băicoi (Prahova) condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, candidează din nou pentru funcţia de primar la alegerile din luna iunie. Stătescu a fost suspendat din funcţie în toamna anului trecut, în urma unei condamnări penale definitive, iar între timp funcţia de edil a rămas vacantă. Condamnarea, dată pentru conflict de interese, a venit după ce, conform instanţei, Stătescu, în calitate de primar, a încheiat un contract prin care i-a închiriat surorii sale un teren aparţinând domeniului privat al oraşului.

În prezent, fostul edil din Băicoi mai este urmărit penal şi într-un alt dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, cu privire la atribuirea unor contracte prin achiziţie directă.

„M-am hotărât să candidez din nou pentru simplu fapt că acea perioadă de şase luni de condamnare la închisoare cu suspendare a trecut, deci nu mai am nici un fel de problem. În al doilea rând, datorită susţinerii pe care am simţit că încă o am din partea cetăţenilor. Candidez din partea PNL şi o să am parte de toată susţinerea partidului, având în vedere că am câştigat trei mandate până acum şi sper să câştig şi de data asta. Partidul ştie, le-am spus că o să candidez eu pentru că nu am găsit niciun candidat care să vrea să se implice în această campanie electorală. Într-o primă fază mi-au spus să caut un candidat, dar, pentru că nu a fost nimeni dispus, pentru că nu va fi uşor, asta e clar, am zis că o să merg eu mai departe, cu riscurile de rigoare. Nu este o ironie că s-a ajuns în situaţia asta, ironia sorţii a fost că eu am semnat un contract de închiriere pentru sora mea şi a fost catalogat conflict de interese, iar dacă semna viceprimarul nu era niciun fel de problemă. Este un conflict de interese, nu delapidare, nu furt“, a declarat Stătescu.

Roberta Anastase, prim-vicepreşedintele PNL Prahova, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe, că deocamdată partidul nu a finalizat listele cu cei patru candidaţi care vor intra pe 11 iunie în cursa electorală la alegerile parţiale din Prahova.

Conform statutului aleşilor locali, îşi pierd mandatul acei primari care sunt condamnaţi definitiv la o pedeapsă privativă de libertate, neprecizându-se ce se întâmplă în cazul sentinţelor „cu suspendare”. În luna iunie a anului trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că, indiferent dacă decizia este privativă de libertate sau nu, primarii, viceprimarii şi preşedinţii de consilii judeţene îşi pierd mandatul în cazul unei condamnări la închisoare. În acest context, prefectul de Prahova a semnat pe data de 22 noiembrie 2016 ordinul de încetare de drept a mandatului lui Ciprian Stătescu la primăria oraşului Băicoi, în urma condamnării definitive.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite