Festival de Teatru, în mai, la Ploieşti. Biletele sunt puse deja în vânzare
0Biletele pentru Festivalul de Teatru Toma Caragiu care se va desfăşura în perioada 12-17 mai la Ploieşti vor fi puse de miercuri în vânzare. Spectacolele de teatru se vor desfăşura şi într-un show-room auto, un spaţiu inedit ales de organizatori
A V-a ediţie a Festivalului de Teatru Toma Caragiu se va desfăşura anul acesta la Ploieşti în perioada 12-17 mai, sub semnul „Întâlnirilor regizorale“, tema aleasă pentru ediţia din 2015.
Programate atât la sediul teatrului, cât şi într-un spaţiu inedit, un show-room pus la dispoziţie de un dealer auto, „Întâlnirile regizorale“ urmăresc crearea unei comunităţi profesionale cât mai puternice, reflexive şi dinamice, dar şi formarea unui public receptiv la discursurile artistice contemporane.
În acest an, în urma selecţiei realizate de criticul de teatru Andreea Dumitru, pe afişul festivalului se vor regăsi opt producţii semnate de figuri exemplare ale teatrului din România – regizori consacraţi sau creatori debutanţi, voci ale noului teatru independent – care îşi vor expune viziunile, perspectivele, modalităţile de lucru cu actorul, cu textul, cu spaţiul.
Claudiu Belonţ, Oana Pellea, George Mihăiţă sunt doar câţiva dintre actorii consacraţi care vor urca pe scenă în zilele de festival de la Ploieşti.
Biletele pentru spectacolele prezente în festival vor fi puse în vânzare începând de miercuri, 22 aprilie, la agenţia de bilete a teatrului (tel. 0244.522.774, e-mail agentiadebilete@teatruploiesti.ro).
Preţul unui bilet este de 50 lei.
Mai puteţi citi
O zi în plus pentru vizitarea Peleşului. Castelul trece la programul de vară din luna mai. Din 12 mai, Castelul Peleş va trece la programul de vizitare de vară, ceea ce înseamnă că turiştii câştigă o zi în plus, pe săptămână, pentru a putea vizita unul dintre cele mai frumoase obiective tursitice din România.
Secretele caşcavelei de Valea Doftanei. Ingredientele unice ale caşului produs de sute de ani după aceeaşi reţetă. Un gust unic, din care se revarsă puritatea laptelui şi mirosul pajiştilor sălbatice, îmbogăţit cu aromă de fum şi senzaţii greu de definit. Sunt doar câteva dintre lucrurile care se pot spune despre celebra caşcavea de pe Valea Doftanei, brânză produsă de sute de ani după aceeaşi reţetă şi căreia localnicii i-au dedicat şi un festival anual