EXCLUSIV Dan Stroe, fugarul din dosarul lui Sorin Blejnar, audiat în secret şi plasat sub control judiciar. Se ascundea în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Stroe

Dan Stroe, fostul director de Achiziţii şi Investiţii Interne al ANAF, cercetat şi el în dosarul lui Sorin Blejnar pentru luare de mită, a fost plasat sub control judiciar cu interdicţia de a părăsi ţara. Decizia a fost luată de procurorii DNA din Ploieşti, în data de 16 noiembrie, după ce l-au audiat pe Stroe, în secret.

Dan Stroe,  fostul director de Achiziţii şi Investiţii Interne al ANAF, cercetat şi el în dosarul lui Sorin Blejnar pentru luare de mită, a fost plasat sub control judiciar cu interdicţia de a părăsi ţara. Decizia a fost luată de procurorii DNA din Ploieşti, în data de 16 noiembrie, după ce l-au audiat pe Stroe, în secret. Acesta nu a fost de găsit în ziua de 7 noiembrie, atunci când DNA l-a adus cu mandat la Ploieşti, în calitate de suspect, pe Sorin Blejnar.

S-a speculat la acea dată că Stroe ar fi fugit din ţară, de teamă să nu ajungă pe mâna procurorilor.

Informaţia s-a confirmat ulterior, pentru că fostul director din ANAF a fost identificat în Marea Britanie. Surse judiciare spun că acestuia i s-ar fi transmis prin canale nu neapărat oficiale că nu ar fi rău să se întoarcă singur în ţară pentru a nu-şi complica şi mai mult situaţia, iar Stroe a acceptat oferta anchetatorilor.

A revenit în România la mijlocul lunii noiembrie şi a fost audiat de procurorii de la Ploieşti. Surse judiciare spun că Stroe a colaborat şi a oferit informaţii esenţiale pentru anchetă. De asemenea acesta ar fi solicitat procurorilor DNA să facă un acord de recunoaştere, dar, deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens.  

Dan Stroe este acuzat, împreună cu fostul său şef, de luare de mită. Blejnar este suspectat că în anul 2011 ar fi primit 13 milioane de lei de la Horaţiu Berdilă, CEO al societăţi Romsys, ca să intervină pe lângă directorul de achiziţii al ANAF pentru a determina încheierea unui contract de servicii IT.

Ulterior, în perioada noiembrie 2011-ianuarie 2012, Sorin Blejnar ar fi primit, împreună cu Dan Stroe, 13 milioane de lei, banii fiind transferaţi de fimă în contul unei societăţi fantomă.

Sorin Blejnar a fost reţinut pentru 24 de ore şi ulterior arestat preventiv în acest dosar.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite