Elevii cu păduchi de la „Mihai Viteazul“, consolaţi. 600 de cazuri de pediculoză în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul lunii martie, după un triaj epidemiologic la sânge în Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“, 80 de copii au fost depistaţi cu păduchi. Alarmaţi, medicii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova au dispus un triaj de necesitate, în toate şcolile din judeţ

Triajul de necesitate, desfăşurat între 11 şi 25 martie, a fost dispus de DSP Prahova după ce cazurile de păduchi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ s-au înmulţit în doar câteva zile de la 20 la aproape 80.

S-a dovedit că un control minuţios a fost cea mai bună decizie, iar elevii de la „Mihai Viteazul“ au fost oarecum consolaţi după ce au ţinut capul de afiş cu numărul de cazuri de păduchi din prestigiosul liceu.

Astfel, după triajul a peste 52.000 de elevi din tot judeţul, 421 de copii care învaţă grădiniţe, şcoli, licee din oraşele din Prahova şi alţi 171 din mediul rural au fost depistaţi cu pediculoză.

Elevii cu păduchi au fost izolaţi la domiciliu, au primit indicaţii pentru tratament şi au putut să reia cursurile doar după obţinerea unui aviz epidemiologic de la cabinetul şcolar sau medicul de familie.

71 de elevi au fost depistaţi cu pediculoză şi la recontrol, aşa că au fost nevoiţi să rămână acasă pentru continuarea tratamentului, până la dispariţia tuturor paraziţilor.

Cei 600 de elevi depistaţi în martie cu păduchi reprezintă un număr foarte mare. La controlul din ianuarie, de la începutul semestrului doi, spre exemplu, doar 171 de elevi au fost găsiţi de medici cu pediculoză, în toate şcolile din Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite