Doi pui de tigru siberian, noile atracții de la Zoo Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puii au fost hrăniți de îngrijitori cu biberonul. Foto Adevărul Târgu Mureș
Puii au fost hrăniți de îngrijitori cu biberonul. Foto Adevărul Târgu Mureș

Două femele de tigru siberian, venite pe lume în captivitate la grădina zoologică de la Târgu Mureș, în urmă cu 5 luni, au ajuns la Zoo Bucov, în urma unui schimb de animale între cele două  instituții.

Puțin mai mari decât o pisică, cele două feline drăgălașe au devenit cea mai nouă atracție a grădinii zoologice de la Bucov, din marginea Ploieștiului.

Puii, două surori în vârstă de 5 luni, au fost născuți în captivitate de o femelă de tigru siberian de la Zoo Târgu Mureș și au fost hrăniți mult timp cu biberonul de îngrijitori.

„Puii nu au avut nevoie de carantină, au toate certificatele sanitare la zi și pot fi deja admirați în grădină. Sunt mici și foarte frumoși", ne-a spus Bogdan Toader, directorul de la Zoo Bucov.

Schimbul dintre cele două grădini a presupus ca, pentru cei doi pui de tigru, Zoo Bucov să dea 2 lebede, 3 nutrii și un mascul de maimuță pavian.

Conducerea parcului a efectuat un schimb de animale și cu Ioan Dorin Șoimaru, proprietarul Colțului Zoologic Iliești, de unde a primit o familie de coati (1 mascul și 1 femelă) și 4 mufloni (o pereche și două femele).

Un exemplar Yak (femelă) a plecat la Iliești.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite