Despăgubiri de 220.000 de lei într-un dosar de omor. Cât mai trebuie să plătească doi fraţi pentru că l-au ucis pe tatăl unui copil de zece ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sentinţa dată de Tribunalul Prahova FOTO Arhivă
Sentinţa dată de Tribunalul Prahova FOTO Arhivă

Tribunalul Prahova a acordat despăgubiri record într-un dosar de omor în care doi fraţi din oraşul prahovean Boldeşti Scăieni au fost condamnaţi la închisoare, fiind găsiţi vinovaţi pentru moartea unui bărbat de 47 de ani, tatăl unui copil de zece ani.

Fraţii Ion şi Florea Alesu au fost condamnaţi la zece ani, respectiv cincisprezece ani de închisoare pentru omor, dar şi la plata unor despăgubiri morale în valoare de 220.000 de lei, bani pe care rudele victimei, părinţi, soţie şi copil, ar trebui să îi primească de la cei doi criminali. În plus, judecătorii prahoveni au decis ca băiatul bărbatului ucis să primească de la fraţii care i-a omorât tatăl şi un ajutor financiar lunar în valoare de 575 de lei până ce acesta va împlini vârsta de 18 ani.

Sentinţa Tribunalului Prahova nu este definitivă şi va putea fi atacată cu apel la instanţa superioară.

Crima s-a petrecut anul trecut, în prima zi a lunii august. Victima şi agresorii săi erau pe un deal aflat la marginea localităţii unde strângeau fânul. Scandalul dintre cei trei a izbucnit pe fondul consumului excesiv de alcool. Fraţii Alesu au fost deranjaţi de faptul că vecinul lor a îndrăznit să ridice o căpiţă de fân pe terenul lor. Cearta a degenerat, iar bărbatul de 47 de ani se pare că ar fi sărit primul la bătaie, ameninţând cu o furcă. A fost lovit însă pe la spate cu un par în cap de unul dintre fraţi, iar cel de-al doilea a finalizat scandalul cu o lovitură de cuţit. Bărbatul nu a murit imediat. A încercat să găsească ajutor, târându-se până la marginea grădinii până la şosea, unde s-a prăbuşit în faţa unor localnici care au şi alertat autorităţile. Rana din piept i-a fost fatală, fiind înjunghiat cu un cuţit „tip baionetă”, după cum au precizat procurorii, posibil o coasă, potrivit explicaţiilor unor martori.

Fraţii Alesu au fost prinşi şi arestaţi preventiv imediat după comiterea crimei şi se află în arest şi în prezent, la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa. Erau cunoscuţi în localitate din cauza comportamentului agresiv, mai ales atunci când consumau alcool. Nu aveau antecedente penale, pentru că toate scandalurile au avut loc în familie, iar oamenii nu au depus plângere împotriva lor.

Cei doi criminali au contestat deja sentinţa Tribunalului Prahova la Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care urmează să dea soluţia definitivă în acest caz.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cele mai mari daune morale cerute în instanţă. Cât costă viaţa unui copil, a unei mame sau sănătatea unor tineri, victime ale unor tentative de omor

6.000 de euro daune pentru ucigaşa unui preot. Cum a ajuns românca să execute silit statul în baza unei sentinţe a CEDO

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite