Curtea de Apel Ploieşti a admis definitiv un nou mandat de arestarea preventivă pe numele lui Sebastian Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţă are oficial două mandate de arestare în lipsă emise pe numele său  FOTO Adevărul
Sebastian Ghiţă are oficial două mandate de arestare în lipsă emise pe numele său  FOTO Adevărul

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Ploieşti a adimis, luni, printr-o decizie definitivă, un nou mandat de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă.

 Luni, s-a judecat la Curtea de Apel, după două amânări, contestaţia depusă de apărătorii fostului deputat la decizia Tribunalului Prahova, care a admis, încă de acum două săptămâni, solicitarea procurorilor DNA care a cerut din nou cea mai dură măsură preventivă pe numele lui Ghiţă.

“Dispune arestarea preventivă a inculpatului GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat (…), pe o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Reţine şi dispoziţiile art.223 alin.1 lit.a Cod proc. penală ca temei juridic al arestării preventive a inculpatului pentru toate infracţiunile pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, (…). Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN împotriva Încheierii nr.98/15.03.2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova în dosarul nr.1398/105/2017” conform portalului instanţelor de judecată.

Remintim că Sebastian Ghiţă este dat în urmărire internaţională încă de la începutul acestui an, pentru că se sustrage urmăririi penale. Acesta a dispărut fără urmă la o săptămână de la alegerile parlamentare, chiar din ziua în care fusese citat la DNA Ploieşti pentru a fi audiat în calitate de suspect în dosarul în care inculpat este şi fostul premier Victor Ponta.

În prezent, Ghiţă are două mandate de arestare preventivă pe numele său, însă autorităţile nu au reuşit în patru luni să identifice locul unde fostul parlamentar se ascunde.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite