Contabilul din Lipănești s-a predat Poliției. Era dispărut din luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contabilul Primăriei Lipănești, George Ciprian Dinu, s-a predat autorităților la finalul săptămânii trecute. Acesta era dat dispărut încă din luna mai, chiar în timpul unui control desfășurat de inspectorii Curții de Conturi.

Dispariția misterioasă a luat sfârșit vineri, când George Ciprian Dinu s-a predat polițiștilor, informează cotidianul Telegrama.

În aprilie, Curtea de Conturi Prahova a început un control la Primăria Lipanești, privind legalitatea cheltuirii banilor publici. La scurt timp, contabilul șef al primăriei, George Ciprian Dinu, a dispărut. Dinu nu a fost de găsit în tot acest timp, iar ultima dată, mașina acestuia a fost văzută în zona Spitalului Județean de Urgență din Ploiești.

Inspectorii Curții de Conturi au ajuns la concluzia că prejudiciul adus bugetului local se ridică la suma de 550.000 de lei. În urma audierilor, atât George Ciprian Dinu cât și actualul contabil al primăriei, Dana Maria Pahonțu, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, emise de Judecătoria Ploiești, mai scrie sursa citată.

Recent, inspectorii Curții de Conturi Prahova au cerut suspendarea primarului din Lipăneşti. Cererea de suspendare pentru Robert Nica, primarul din comuna prahoveană Lipăneşti, vine în urma unui audit financiar despre care inspectorii Curţii de Conturi spun că indică încălcări ale legii, săvârşite de primarul localităţii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite