Concurs de eleganţă auto la Sinaia. Paradă de vehicule istorice la Peleş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

42 de autovehicule istorice, multe dintre ele automobile unicat, vor putea fi admirate sâmbătă la Peleş, unde vor defila la Concursul de eleganţă auto. Juriul va fi prezidat de Corrado Lopresto, cel mai important colecţionar italian de vehicule istorice

Sâmbătă, 28 iunie, Retromobil Club România, sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României, în parteneriat cu Primăria Oraşului Sinaia şi cu sprijinul  Muzeului Naţional Peleş, organizează la Sinaia cea de-a IV-a ediţie a Concursului de Eleganţă, eveniment inclus în calendarul internaţional F.I.V.A.

La cele opt categorii ale concursului vor participa 42 de vehicule istorice, un sfert dintre acestea fiind prezentate în premieră publicului. Şi în acest an vor fi prezente automobile unicat, de o mare valoare colecţionistică. ASR Principele Radu şi ASR Principele Nicolae, membri de onoare ai Retromobil Club România, vor asista la concurs.

Juriul va fi prezidat de Corrado Lopresto, cel mai important colecţionar italian de vehicule istorice, recent câştigător pentru a patra oară a celui mai celebru concurs din lume, Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Cele 42 de vehicule istorice selectate de juriul concursului vor fi expuse pe Domeniul Regal Peleş sâmbătă, 28 iunie în intervalul 10.00-16.00 şi vor defila prin faţa juriului şi a publicului spectator începând cu ora 11.30.

Începând cu ora 18.00 va fi organizată o paradă pe bulevardul central al oraşului Sinaia, iar de la ora 19.00 în faţa Casino-ului Sinaia se va desfăşura festivitatea de premiere.

Automobilele participante vor concura pe categorii, după cum urmează: Antebelice Cabriolet, Antebelice Coupe, Antebelice Sedan, Clasice Cabriolet, Clasice Coupe, Clasice Sedan Fabricat în România, Automobile de competiţie.

Pe lângă cel mai râvnit trofeu „Best of Show“ vor fi acordate mai multe premii speciale:  Premiul de restaurare, Premiul de conservare, Premiul pentru cea mai mare distanţă parcursă, Premiul pentru cel mai vechi automobil, Premiul publicului, Premii speciale ale juriului, Premiul Sponsorului Principal R.C.R. - ALLIANZ TIRIAC Asigurări.

Ca în fiecare an, în paralel cu concursul, în parcajul din zona Economat din Sinaia va fi organizată o expoziţie cu vehicule istorice la care şi-au anunţat participarea peste 50 de automobile.

Vă mai recomandăm

VIDEO Cum se vedeau străzile Bucureştiului de altădată de la înălţime

VIDEO. Paradă cu automobile de epocă la Satu Mare. Cea mai veche maşină e din anul 1938 şi aparţine unui sătmărean

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite