Cantina din Ploiești, a primăriei. Terenul de sub ea, al lui Grivco - Voiculescu

0
0
Sute de persoane sunt dependente de hrana de la cantina din Ploiești
Sute de persoane sunt dependente de hrana de la cantina din Ploiești

Oficialii din Primăria Ploiești vor negocia cumpărarea sau închirierea terenului pe care este amplasată Cantina de Ajutor Social a săracilor.

Situația Cantinei de Ajutor Social din Ploiești, situată în cartierul Mihai Bravu, este una specială. Clădirea este a Primăriei, însă terenul aparține grupului de firme Grivco, controlat de Dan Voiculescu.

Până acum, societatea a permis folosirea terenului în mod gratuit, dar situația s-a schimbat, astfel că situația juridică a acestuia trebuie definitivată prin preluarea în patrimoniul orașului, prin cumpărare sau închiere.

„Am fost anunțați de reprezentanții firmei că vor să reglementeze situația juridică a terenului, probabil din cauza crizei economice. Noi vrem să-l păstrăm pentru că imobilul a fost reabilitat. Comisia de negociere va avea în vedere atât închirierea cât și achiziționarea terenului", ne-a spus Raul Petrescu, viceprimarul Ploieștiului.

Cantina de Ajutor Social funcționează într-o clădire care a aparținut fostului Feroemail, cumpărată de Primăria Ploiești în mandatul lui Emil Calotă, din 2000-2004.

Peste 1.000 de persoane, cu venituri sub cele minime garantate, beneficiază de hrana pregătită la Cantina de Ajutor Social.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite