Austrianu, interlopul ploieştean reţinut de poliţişti pentru furt de curent, lăsat în libertate de procurori

0
0
Austrianu, reţinut de poliţişti, lăsat în libertate de procurori FOTO zdp.ro
Austrianu, reţinut de poliţişti, lăsat în libertate de procurori FOTO zdp.ro

Sandu Zamfir, alias Austrianu, un temut interlop din Prahova la începutul anilor 2000, a fost reţinut de poliţişti în timpul unei ample razii desfăşurate marţi, 18 ianuarie, în cartierele rău famate din Ploieşti.

Împreună cu Austrianu a fost reţinut şi unul dintre fiii acestuia, Cosmin, ambii fiind acuzaţi de furt de energie electrică, dar şi de înşelăciune. În cursul zilei de miercuri, 19 ianuarie, Austrianu şi fiul său au fost lăsaţi în libertate de către procurori.

De numele lui Sandu Zamfir se leagă primul mare dosar de corupţie din Prahova, soldat cu arestarea unuia dintre judecătorii importanţi din judeţ, Dumitru Rebegea, fostul şef al secţiei penale a Tribunalului Prahova. Trimis în judecată în 2009 de DNA, magistratul a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, printr-o avocată, 25.000 euro pentru a înlesni eliberarea din spatele gratiilor a interlopului ploieştean Sandu Zamfir. Judecătorul Dumitru Rebegea l-a pus în libertate şi pe liderul grupării „Ghenosu", Florin Pârjol, cerând în schimb avocatei acestuia, Viorica Pilică, 20.000 de euro.

Cumpărau maşini scumpe şi nu mai plăteau

Un alt scandal notoriu în care a fost implicat Austrianu se leagă de o anchetă a DIICOT în care mai multe persoane acuzau că au fost păgubite cu sume uriaşe de bani, peste o sută de mii de euro, de rudele interlopului ploieştean. Austrianu şi ai lui cumpărau maşini scumpe de la vânzători de bună credinţă, achitau un avans şi apoi refuzau să plătească şi diferenţa. Ca să nu meargă la poliţie să reclame, oamenii erau ameninţaţi. Printre victimele interlopului s-a aflat şi Tinu Vereşezan, un cunoscut cântăreţ din zona Banatului. Pentru aceste fapte, Austrianu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

La începutul anilor 2000, Austrianu şi doi dintre fiii săi, Cosmin şi Lorent Curcă, ar fi fost printre primii interlopi care s-au fotografiat cu arma şi cu gloanţe în gură şi au postat imaginile pe reţele de socializare (Hi5 în acei ani). Erau celebri în special pentru faptul că nu plăteau marfa comandată. De altfel, Austrianu a mai fost cercetat într-un dosar în care o importantă societate comercială îl acuza că nu a achitat materialele de construcţii cu care şi-a ridicat o casă în Ploieşti.

În prezent, Austrianu este în libertate, însă, potrivit unor surse judiciare este anchetat în mai multe dosare penale în diferite judeţe din ţară.

De data aceasta, Sandu Samfir şi fiul său au fost reţinuţi de poliţie fiind acuzaţi că s-au întors la vechile obiceiuri, furt de curent şi maşini „cumpărate”, dar neplătite. Ambii au fost lăsaţi în libertate de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, dar sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Vă recomandăm şi:

Cine este şeful „mascaţilor“ din Prahova, omul care „a săltat“ interlopi precum Ghenosu şi Austrianu. „Fiica mea nu ştie că tatăl ei este poliţist“

Austrianu, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Ploieşti, reţinut de poliţişti în timpul unei razii în cartierele rău famate

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite