Atenție, cad țurțuri la Ploiești!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape că nu există imobil în Ploiești care să nu fie un pericol din cauza țurțurilor neîndepărtați (foto: Lili Maxim)
Aproape că nu există imobil în Ploiești care să nu fie un pericol din cauza țurțurilor neîndepărtați (foto: Lili Maxim)

Încălzirea vremii favorizează căderea țurțurilor, iar în Ploiești astfel de pericole pot fi sesizate la tot pasul. În caz de accidente, proprietarii imobilelor de la care au picat bucățile de gheață sunt direct responsabili.

În ciuda numeroaselor sesizări făcute de autoritățile locale către toate persoanele fizice și juridice de a îndepărta gheața de la acoperișuri, puțini sunt cei care s-au conformat. Peste tot pot fi sesizați țurțuri, unii dintre ei foarte mari și la înălțimi de la care dacă ar cădea cu siguranță ar pune viața în pericol celor care ar trece prin zonă.

„Pe unii îi mai vedem și-i mai ocolim, dar nu putem merge numai cu ochii pe sus. Sunt foarte periculoși, am văzut unii foarte mari și pe strada Gheorghe Doja, și pe Maramureș și cam în toate zonele din oraș. Puțini sunt cei care i-au îndepărtat", ne-a spus Maria Mălăroiu, una dintre ploieștencele care nu știa de ce să se ferească mai întâi: de gheața de pe trotuare sau de cea de la acoperișuri și streșini.

Conform informărilor trimise de Primăria Ploiești, în această perioadă, privind activitățile de deszăpezire, persoanele care vor să înlăture țurțurii, dar nu o pot face din cauza clădirilor prea înalte sau bucăților de gheață prea mari, pot apela la echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În caz contrar,  vor fi direct responsabili de eventualele accidente cauzate de căderea țurțurilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite