Asistentul medical de la Spitalul Voila, acuzat că a abuzat sexual un pacient, reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii din Câmpina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistentul medical şi-a recunoscut faptele în faţa poliţiştilor
Asistentul medical şi-a recunoscut faptele în faţa poliţiştilor

Marian Bumbăcea (39 de ani), asistentul medical care a abuzat sexual un tânăr în vârstă de 18 ani, pacient al Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti. Individul şi-a recunoscut faptele în timpul audierii care a avut loc marţi, potrivit unor surse apropiate de anchetă.

”În urma probatoriului administrat, faţă de bărbatul de 39 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat unităţii de parchet competente în vederea luării unei alte măsuri preventive”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Prahova.

Tânărul în vârstă de 18 ani suferă de o afecţiune psihică „majoră” şi urma să se externeze din Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, în data de vineri 13 mai 2022.


În noaptea de joi spre vineri, băiatul a fost vizitat în salon de către un asistent medical, care ar fi profitat de starea lui şi l-a abuzat sexual.

Fapta a ieşit la iveală vineri dimineaţă, atunci când părinţii tânărului au venit la spital pentru externare. Băiatul a fost cel care le-a povestit ce păţise în timpul nopţii.

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, angajatul spitalului a intrat în salonul băiatului şi l-a invitat într-un oficiu al asistenţilor. Aici s-ar fi petrecut totul. Nu este clar la acest moment dacă este vorba despre un viol sau doar despre o agresiune sexuală. Există însă probe biologice, descoperite de criminalişti în încăperea în care tânărul ar fi fost abuzat, potrivit surselor citate.

Reprezentanţii Spitalului de Psihiatrie Voila au anunţat autorităţile imediat ce au aflat despre ceea ce se întâmplase cu tânărul pacient, iar în cauză a fost deschis dosar penal.

Irina Minescu, managerul spitalului, a declarat că asistentul medical incriminat ”nu este angajat de ieri”, ba din contră, este unul dintre cei mai vechi salariaţi, cu o vechime în muncă de 13, 14 ani.

”Suntem dezamăgiţi şi îngroziţi că s-a putut întâmpla aşa ceva. Aşteptăm rezultatul anchetei de la poliţie, iar noi am făcut ancheta noastră internă”, a precizat dr. Irina Minescu.

Potrivit acesteia, asistentul acuzat că a abuzat sexual un pacient cu afecţiuni psihice, a intrat în concediu medical, acesta urmând să fie audiat de poliţişti.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite