Alertă la Măneciu. O conductă magistrală de apă s-a spart şi a produs o viitură care a inundat zeci de gospodării. O maşină a fost luată pe sus de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avarie puternică, miercuri, la conducta magistrală de apă care alimentează hidrocentrala Homorâciu. Mai multe gospodării au fost indundate, iar o maşină a fost luată pe sus, în urma viiturii formate. Avaria a avut loc la limita dintre localităţile Măneciu şi Izvoarele.

 Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, viitura nu a produs decât pagube materiale, până la această oră nefiind înregistrate victime omeneşti. Cu toate acestea, în albia râului Teleajen pompierii verifică dacă vreun animal a fost luat de viitură.

Autorităţile locale anunţă că niciun consumator casnic nu a fost afectat în urma avariei, pentru că această conductă alimenta cu apă doar hidrocentrala nu şi gospodăriile din zonă

image

Apa a ţâşnit cu presiune la suprafaţă şi a pordus o viitură care a măturat totul în cale FOTO ISU Prahova

Magistrala avea pierderi de apă de ceva vreme şi era sub observaţie, spun surse din zonă şi urma să fie reparată în aceste zile. Pentru acest procedeu era nevoie ca apa să fie evacuată din conductă pentru ca echipele de muncitori să poată interveni. Din cauza presiunii, conducta, care are un diametru de 2 metri, a cedat, iar toată apa a ţâşnit cu putere la suprafaţă.

image

Echipele de pompieri au intervenit la Măneciu pentru a căuta eventuale victime în albia râului Teleajen

Viitura formată a rupt totul în cale, peste 30 de copaci şi garduri, iar mai multe gospodării şi grădini au fost inundate.

Conducta alimenta doar hidrocentrala, astfel că nu sunt afectaţi consumatorii casnici.

Potrivit Biroului de presă al ISU Prahova, a fost verificată toată albia râului Teleajen din aval de barajul de la Măneciu şi până la Vălenii de Munte, pentru a se verifica dacă există persoane sau animale luate de viitură, însă până la această oră nu au fost identificate victime.

image

Un drum tehnologic şi mai multe gospodării au fost inundate în urma avariei  FOTO ISU Prahova

Pagube materiale au fost înregistrate atât în comuna Măneciu, dar şi în comuna Izvoarele. La această oră, reprezentanţii administraţiei publice din zonă anunţă că apa s-a retras şi nu mai există niciun pericol.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite