Admitere 2015. Concurs de dosare la UPG Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPG Ploieşti organizează şi în acest an concurs de dosare. FOTO Adevărul Ploieşti
UPG Ploieşti organizează şi în acest an concurs de dosare. FOTO Adevărul Ploieşti

Reintrată în atenţia absolvenţilor de liceu în ultimii ani, din perspectiva salariilor mari ale specialiştilor din domeniul petrolului, Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti a scos la concurs 2.330 de locuri pentru admiterea din acest an.

Dintre acestea, aproximativ 890 sunt bugetate, iar restul cu taxă, 2.900 de lei pe an, similar anului universitar trecut.

UPG Ploieşti a demarat deja înscrierile pentru cele 28 de specializări, în 20 de domenii din cadrul celor cinci facultăţi. Ca o noutate, în 2015 nu se organizează concurs de admitere în domeniul Inginerie electronică şi telecomunicaţii, specializarea Electronică aplicată.

Admiterea se face pe bază de concurs de dosare, cele mai solicitate fiind facultăţile care au consacrat UPG Ploieşti, cele din domeniul petrolului şi gazelor, unde sunt disponibile 143 de locuri fătă taxă şi alte 121 cu taxă. Cele mai multe locuri sunt, însă, la facultatea de ştiinţe economice, 715, dintre care doar 171 bugetate.

Mai puteţi citi

Program de master de 5.000 de euro la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti. Un program de master, în limba engleză, de Inginerie de Petrol, care se va desfăşura din anul şcolar viitor la UPG Ploieşti, costă o sumă record pentru universitatea din Ploieşti şi nu numai. Taxa de şcolarizare este de 5.000 de euro.

Concurenţă ca pe vremea lui Ceauşescu la Facultatea de Inginerie de Petrol şi Gaze de la UPG Ploieşti. Salariile lunare de mii de euro oferite de angajatorii din străinătate sau de 4.500 de lei în România în domeniul ingineriei de petrol şi gaze au acţionat anul acesta ca un miraj pentru absolvenţii de bacalaureat care s-au orientat în număr foarte mare către Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite