Zăpada a doborât un copac la Piteşti.  Pe şosele se circulă greu, iar salvamontiştii recomandă evitarea Trasfăgărăşanului şi, mai ales, a traseelor montane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De duminică seara, Argeşul a intrat sub avertizare cod galben de vreme rea. Aproape tot judeţul s-a confruntat, azi-noapte, cu  ninsori, lapoviţă şi ploaie. Vântul a avut intensificări, cu viteze, la rafală, de 55…75 km/h. Un copac a fost pus la pământ la Piteşti.

S-a întâmplat pe strada Negru Vodă. Oamenii au cerut ajutorul  pompierilor, care au intervenit cu o autospecială de la Detaşamentul Piteşti pentru degajarea traficului.

Pe străzile din Piteşti s-a circulat greu în această dimineaţă, iat firmele de taxi n-au reuşit să facă faţă comenzilor.

Greu s-a circulat şi pe drumurile naţionale, mai ales pe Transfăgărăşan. Deşi cel mai frumos drum al ţării e închis doar parţial, cei care n-au urgenţe în zonă ar fi bine să evite şoseaua.

Salvamont Argeş a emis un avertisment mai ales pentru cei care vor să se bucure de zăpada căzută în zona montană. 

"Precauţie maximă în următoarea perioadă, în munţii Argeşului. Nu recomandăm parcurgerea niciunui traseu turistic în acest moment, vântul va avea la rafală 70-80 km/oră. În caz de accident montan, apelaţi 112, sau 0salvamont, prin apăsarea tastei 0, apoi apăsarea fiecărei taste corespunzătoare literei din sintagmă. La Dispeceratul Naţional Salvamont se pot cere inclusiv informaţii despre zona care urmează a fi parcursă", este anunţul postat, încă de aseară, pe pagina de Facebook Salvamont Argeş.

Anul trecut, iarna a debutat cu trei morţi în avalanşă, chiar pe 1 Decembrie, în zone total diferite ale ţării.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite