Vila Florica, scoasă la licitaţie. Preţul de pornire pentru conacul familiei Brătianu este 2.000.000 de euro

0
0
Vila Florica este unul dintre cele mai frumoase domenii boiereşti din România, dar şi locul în care celebra familie de liberali a luat decizii istorice pentru ţară.
Vila Florica este unul dintre cele mai frumoase domenii boiereşti din România, dar şi locul în care celebra familie de liberali a luat decizii istorice pentru ţară.

Vila Florica din Ştefăneşti – conacul familiei Brătianu, imobil în care funcţionează Centrul de Cultură cu acelaşi nume, aflat în subordinea Consiliului Judeţean – va fi scoasă la licitaţie, în condiţiile în care CJ Argeş nu e interesat de această clădire de patrimoniu.

După ce Ministerul Culturii şi-a declinat dreptul de preemţiune către autoritatea locală, iar negocierile moştenitorilor vilei Brătienilor cu oficialii Consiliului Judeţean s-au blocat, în condiţiile în care, iniţial, proprietarii ceruseră 3.000.000 de euro iar CJ Argeş nu a dorit să facă o ofertă mai mare de 1.000.000 – 1.500.000 de euro, moştenitorii Vilei Florica au încheiat un acord cu o casă de licitaţie pentru vânzarea pe piaţa liberă imobilului. Preţul de pornire este de cca. 2.000.000 de euro. 

Asta nu înseamnă însă că CJ Argeş nu mai poate veni cu o ofertă pentru cumpărarea conacului, mai ales că dorinţa moştenitorilor este ca vila să rămână în patrimoniul naţional.

Daca nu se va întâmpla însă acest lucru, Centrul de Cultură „Brătianu” care funcţionează în Vila Florica şi care mai este încă deschis vizitatorilor, fie se va închide, fie va fi mutat într-un alt spaţiu.

Vila Florica este unul dintre cele mai frumoase domenii boiereşti din România, dar şi locul în care celebra familie de liberali a luat decizii istorice pentru ţară. Conacul de la Ştefăneşti, locul de care-şi leagă numele cea mai importantă dinastie de oameni politici români, este opera lui Ion C. Brătianu şi a fiului său, Ion I. C. (Ionel) Brătianu. Acesta din urmă este, de altfel, şi cel care a desăvârşit edificiul şi domeniul boieresc a cărui poveste a început în urmă cu mai bine de un secol şi jumătate. La Vila Florica s-au luat unele dintre cele mai importante decizii politice pentru România, iar domeniul de la Ştefăneşti a fost inclusiv loc de convalescenţă pentru Regele Carol I.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri