VIDEO Pensionarii stau la cozi interminabile pentru ajutoarele de Paşte care încă nu se dau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de pensionari se trezesc cu noapte în cap şi merg la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, unde se aşază la cozi interminabile. Ei speră să primească ajutorul de 30 de lei, pentru Paşte, dar în zadar. Nimeni nu i-a anunţat când îi vor primi.

În fiecare zi, ca şi în această dimineaţă, cine trece pe lângă sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor poate observa mulţimea de vârstnici. Oamenii se aşează la cozi şi aşteaptă că poate, poate, îi bagă şi pe ei cineva în seamă. Aşteptarea lor sunt cei 30 de lei pe care conducerea Consiliului Judeţean Argeş o acordă bătrânilor cu pensii mai mici de 750 de lei, ca fiind o mică atenţie pentru Sărbătorilor Pascale. Pentru mulţi dintre ei, aceşti bani, deşi puţini, reprezintă mană cerească.

image

Pe Viorica Oprea am găsit-o, în această dimineaţă, la CAR-ul pensionarilor. Femeia, în vârstă de 68 de ani, locuieşte în comuna Băbana şi venise la Piteşti în speranţa că va primi cei 30 de lei. ”Este a treia zi în care tot vin la Piteşti. Tot sper să ne dea banii. Nu e o sumă mare, dar pentru noi banii aceştia poate ne asigură o masă mai bogată, mai aparte, de Paşte. Mâncare avem, găsim păsări în curte, le tăiem şi avem ce mânca. Dar ne luăm şi noi o prăjitură, un suc...e altceva”, spune bătrâna. Şi anul trecut a trecut prin aceeaşi poveste, dar atunci a renunţat să mai ridice banii, pentru că, spune ea, este mai mare daraua decât ocaua: ”Şi anul trecut m-am plimbat pe drumuri şi ne-au tot plimbat că se dau azi, se dau mâine, până am renunţat că nu luam cât plăteam la maxi – taxi.”, a spus Viorica Oprea. Reprezentanţii CAR spun că pensionarii cu venituri mai mici de 750 de lei pe lună vor primi ajutorul de Paşte, în valoare de 30 sau 50 de lei, în funcţie de pensie, dar nu se ştie ziua în care se vor face plăţile. Şi asta, pentru că, banii nu au fost încă livraţi de la Consiliul Judeţean în contul CAR.

image

                   

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite