VIDEO Cum au cântat sute de copii la unison „Treceţi, batalioane române, Carpaţii!“. Momentul fascinant a devenit viral pe Facebook

0
0
Filmul cu copiii cântând a devenit viral
Filmul cu copiii cântând a devenit viral

Sute de copii ai Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Piteşti au cântat miercuri, 28 noiembrie, „Treceţi, batalioane române, Carpaţii!”. A fost o repetiţie pentru programul organizat pentru Ziua Naţională a României.

Cosmin Enache, unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din Piteşti, are copilul elev la Şcoala „Mihai Eminescu” din Piteşti şi a postat pe pagina sa de Facebook filmul impresionant în care sute de copii de clasele I-IV cântă „Treceţi, batalioane române, Carpaţii!”. În doar câteva ore, filmul postat de Cosmin a strâns peste 113.000 de vizualizări, peste 3.100 de distribuiri şi 1.200 de like-uri.

„Este absolut emoţionant să vezi cum din glasurile atâtor copii răsună acest cântec patriotic”, spune Cosmin Enache.

Copiii de clasele I-IV vor putea fi văzuţi din nou cântând „Treceţi batalioane române Carpaţii” joi 29 noiembrie, de la ora 9.50, în curtea Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Piteşti. Momentul va fi urmat de Hora Unirii. De la ora 12.00, în amfiteatrul şcolii va avea loc un spectacol festiv. Coordonatorul evenimentului este directorul şcolii, dr. Marian Haiducu. Acesta va susţine şi un discurs special dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

Înfiinţată în 1966, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” este una dintre cele mai bune şcoli din Argeş şi din ţară. De-a lungul anilor, şcoala, care are peste 1.400 de elevi, a dat sute de olimpici naţionali şi internaţionali. Mulţi dintre ei sunt acum profesori la universităţi de top din America şi Europa de Vest.

Unul dintre cei mai cunoscuţi absolvenţi ai şcolii este Ciprian Manolescu, singurul elev din lume care a câştigat de trei ori consecutiv medalia de aur cu punctaj maxim la olimpiada internaţională de matematică. Ciprian Manolescu este de mai mulţi ani profesor la prestigioasa universitate UCLA din Los Angeles.

Copii cântând „Treceţi batalioane române Carpaţii

Mai multe - Piteşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite