VIDEO Concluzia bizară a autorităţilor din Argeş, deşi s-au înregistrat 129 de noi cazuri şi 21 de reconfirmări cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 12 localităţi argeşene vizate direct de o posibilă carantinare, niciuna nu va intra sub această măsură. Este anunţul făcut, luni, de către prefectul judeţului după discuţiile cu 20 de primari din Argeş. Marţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  Argeş va decide dacă se impune sau nu purtarea obligatorie a măştii în aer liber, în zonele aglomerate.

Potrivit celui mai recent comunicat al GCS, Argeş a înregistrat 129 de noi cazuri COVID-19 (cea mai mare creştere avută de judeţ până luni) în 24 de ore, la care se adaugă 21 de reconfirmări cu noul coronavirus.

Astăzi, prefectul de Argeş s-a întâlnit cu primarii localităţilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 pentru a stabili împreună dacă se impun măsuri de carantinare la nivel de judeţ şi care sunt zonele ce se vor închide, în contextul în care, după creşterea alrmantă a numărului infectărilor din ultima săptămână, 12 localităţi au fost monitorizate în acest sens ( Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti) lista celor ţinute sub observaţie crescând în ultimele zile până la 20.
 

Anunţul făcut cu puţin timp în urmă de prefectul de Argeş este surprinzător. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, nicio localitate din judeţ nu îndeplineşte condiţiile pentru carantinare. 

Nicio localitate din judeţul Argeş nu va fi închisă

 

Întrunirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc marţi, când se va decide, printre altele, dacă se impune sau nu purtarea obligatorie a măştii în aer liber, în zonele aglomerate.

Argeş a ajuns la 2.814 cazuri COVID-19

Instituţia Prefectului Argeş informează că situaţia epidemiologică din judeţ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:

    

-persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 449;

-persoane externate la cerere: 360;

-persoane internate în spital: 530 (dintre care 15 la ATI);

-persoane vindecate: 880;

-persoane diagnosticate pozitiv: 2814;

-persoane decedate: 103

 Între timp, amenzile continuă să curgă

Verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale şi în zonele aglomerate continuă. Astfel, poliţiştii, jandarmii, poliţiştii locali şi pompierii argeşeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii argeşeni au verificat 575 de persoane aflate în izolare. Totodată, au fost controlate 91 de societăţi comerciale, 312 persoane legitimate şi 157 de autovehicule verificate, în cadrul acţiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.
 

În urma acţiunilor de control efectuate în cursul zilei de ieri, jandarmii au aplicat 3 amenzi, în valoare de 1500 lei şi 12 avertismente, persoanelor care nu au purtat masca de protecţie în spaţiile închise.

Pompierii argeşeni au verificat 72 de societăţi comerciale şi 880 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 51 au fost surprinse că nu respectau masurile de protecţie individuală în spaţii închise şi au primit avertismente.

 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Care sunt judeţele care au înregistrat cele mai multe cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore

VIDEO Patru camioane supraîncărcate cu lemne, depistate de un activist de mediu. Şofer: „Ai să stai în ghips!”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite