Vara asta ajungi mai ușor pe Cheile Dâmbovicioarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se mai mișcă lucrurile și pentru turismul argeșean. DJ 730: Podul Dâmboviţei– Dâmbovicioara – Ciocanu - până la  limita cu județul Braşov a fost modernizat , motiv pentru care, vara aceasta, mii de turiști sunt așteptați pe Cheile Dâmbovicioarei.

Dacă ajungi în partea nord-estică a județului, ai ce vedea. Comuna Dâmbovicioara,  aflată la granița cu Brașovul, e, pentru cine caută peisaje pitorești, locul ideal pentru petrecerea unei vacanțe rustice mai ales că-n zonă ai și ce vizita. Pe lângă renumitele Chei ale Dâmboviciaorei, în zonă găsești în jur de 50 de peșteri, cea mai importantă fiind Dambovicioara, aflată la doar un un kilometru de satul cu același nume, unică prin formele sculptate în calcar de pârâul care traversează relieful. O minunăție a naturii pe care mulți ar fi vizitat-o dacă și drumul până acolo i-ar fi încurajat. La începurtul verii trecută, sute de turiști au făcut cale-ntoarsă, speriați de carosabilul deplorabil.
 Pe 10 iunie 2010 au început, în sfârșit,  lucrările de modernizare a DJ 730: Podul Dâmboviţei (DN 73) – Dâmbovicioara – Ciocanu – limita cu județul Braşov,  în vederea dezvoltării infrastructurii de turism, iar ieri a avut loc finalizarea implementării acestui proiect.
“Obiectivul proiectului a fost îmbunătăţirea infrastructurii de acces destinată activităţii de turism de pe raza localităţii Dâmbovicioara, în vederea sprijinirii creşterii economice prin crearea unui cadru favorabil atragerii investiţiilor şi crearea unor locuri de muncă.”, explică Mădălina Barbu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Argeș, instituția care este beneficiara lucrărilor. 
 În total, este vorba de modernizarea a 9,5 km de drum județean, pentru care s-au cheltuit 9,8 mil de euro.
Investiția a venit ca un balon de oxigen pentru cele 37 de pensiuni de pe traseu, pensiuni ai căror proprietari se uitau lung după turiștii care rar se-aventurau prin zonă.
 „Adevărul e că lumea nu venea pe-aici pentru că drumul era jalnic. Ne-așteptăm ca vara aceasta s-avem un aflux de turiști, fie că va fi vorba de cei care vor veni special să-și petreacă la noi concediile, fie că vorbim de cei care urmează doar să tranziteze zona ca să ajungă în Brașov. Cei din urmă vor putea circula civilizat pe Defileul Dîmbovicioarei, spre peșteră, apoi vor urca spre satul Ciocanu, ca, în final, s-ajungă în satul Șirnea din județiul vecin, ca s-o pornească spre Piatra Craiului.”, explică primarul comunei Dâmbovuicioara, Dumitru Secăreanu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite