Un primar din Argeş a fost prins conducând un camion ticsit cu lemne furate. Edilul a dat vina pe soţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Vlădeşti din judeţul Argeş, Dică Hristu Cristian, a fost prins de către poliţiştii argeşeni în timp ce transporta ilegal aproape 40 de metri cubi de lemne. Oamenii legii au confiscat materialul lemnos precum şi camionul şi au deschis un dosar penal pe numele primarului.

Primarul din Vlădeşti a fost prins de către poliţiştii de la Combaterea Delictelor Silvice în localitatea Corbi din judeţul Argeş. El transporta 38,73 de metri cubi de material lemnos, fără documente legale de provenienţă.

Edilul conducea un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara şi remorcă. Potrivit legii, transportul, în volum de peste 10 metri cubi de lemn, neînsoţit de documentele specifice de transport, constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an şi cu confiscarea materialelor lemnoase care fac obiectul transportului.

Într-o intervenţie la Digi24, primarul a dat vina pe soţie, precizând că s-a aflat la volanul camionului deoarece firma soţiei lui nu avea un şofer disponibil.

„Eu eram doar şofer. (Reporter: Şi dumneavoastră pe ce cantitate aveaţi?) 34, 33... nu ştiu, că nu sunt eu cel care fac hârtiile. Soţia nu mai are şofer. Nu, nu mă ocup de gater. Mă ocup doar de primărie. Era la ora 18:00, în afara orelor de program”, a declarat Dică Hristu Cristian.

Acesta din urmă s-a ales cu dosar penal, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Domneşti. A fost confiscată şi maşina cu care edilul a fost prins la furat.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite