Un poștaș din Argeș a furat pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale pe care trebuia să le ducă la 150 de beneficiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poștaș din comuna Călinești, județul Argeș, va fi trimis în judecată după ce a furat pensiile, inclusiv cele de handicap, alocațiile și ajutoarele sociale pe care trebuia să le ducă la 150 de beneficiari.

Banii ar fi trebuit să ajungă la 150 de beneficiari. FOTO Facebook CN Poşta Română
Banii ar fi trebuit să ajungă la 150 de beneficiari. FOTO Facebook CN Poşta Română

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals intelectual (conform art. 295 și 321 din Codul Penal).

Prejudiciul, achitat beneficiarilor de către Compania Națională de Poșta Română

„Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunii martie 2021, un bărbat de 49 de ani, din Călinești, având calitatea de factor poștal, și-ar fi însușit un total de 150 de mandate poștale de diferite categorii (pensii, asigurări sociale, alocații, ajutor social, pensii handicap, alocații susținere)”, explică IPJ Argeș.

Prejudiciul cauzat, care este de 48.120 de lei, a fost achitat de către Compania Națională de Poșta Română (care s-a constituit parte civilă) către beneficiarii mandatelor poștale.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite