Un poliţist din Argeș a salvat un bărbat care se înecase cu un bol alimentar

0
Publicat:

Un poliţist din Argeş, aflat în timpul serviciului, a salvat un bărbat care se înecase cu un bol alimentar la un local din comuna Muşăteşti, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

"În cursul serii de ieri (...), un poliţist din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti (...), aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat agitaţie în zona unui local din Muşăteşti, iar când a verificat despre ce era vorba, a văzut un bărbat vârstnic care se învineţise la faţă şi se ţinea cu mâinile de gât. Imediat, poliţistul, care are cunoştinţe pentru acordarea primului ajutor, a recunoscut semnul universal pentru obstrucţia căilor aeriene şi a aplicat manevra specifică de salvare de la sufocare - manevra Heimlich", se arată într-un comunicat transmis marţi de reprezentanţii IPJ Argeş.

Sursa citată precizează că, în urma aplicării manevrei, bărbatul în vârstă de aproximativ 70 de ani a aliminat bolul alimentar şi şi-a revenit complet, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Începând din septembrie 2022, prin colaborarea cu personalul SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, poliţiştii argeşeni fac pregătiri pentru acordarea măsurilor de prim ajutor.

"Agentul de poliţie Alin Ştefan Perşinaru a parcurs atât pregătirea cu pompierii argeşeni, în cursul lunii februarie 2023, cât şi un modul de instruire pentru acordarea suportului vital de bază, în cadrul cursului de iniţiere în carieră, parcurs în perioada august-noiembrie 2022, la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor 'Nicolae Golescu' Slatina", se mai menţionează în comunicatul IPJ Argeş.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite