Un fost preot, devenit om de afaceri, acuzat de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Sandu (31 de ani) a lăsat haina preoţească pentru a intra în afaceri. Necurate, se pare,  fiindcă tânărul om de afaceri este suspectat că ar fi eludat legea, prejudiciind bugetul de stat cu un milion de lei.

Fostul preot, devenit patronul firmei Nov Construct Prestări Group SRL, o societate de construcţii ale cărei afaceri sunt suspectate de oamenii legii că ar eluda cadrul legal, s-a trezit miercuri cu percheziţii la domiciliul şi sediul firmei sale.

Bărbatul este bănuit că, în perioada 2007-2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi majorat nejustificat în Declaraţia anuală 101 faţă de cheltuielile înregistrate în balanţa de verificare şi bilanţul contabil, având drept consecinţă diminuarea bazei impozabile şi, implicit, a impozitului pe profit. 

Fosta faţă bisericească ar fi reţinut şi nu ar fi virat, cu intenţie, în termen de 30 de zile de la scadenţă, impozite şi contribuţii de la salariaţi. Ion Sandu este bănuit şi că a împrumutat sume de bani, cu încălcarea dispoziţiilor legale, direct de la societatea pe care o administrează. Prejudiciul adus atât bugetului de stat, cât şi societăţii comerciale este estimat la 1.000.000 de lei.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite