Un copil de opt ani a murit la spitalul din Curtea de Argeş, la o zi de la internare. Înainte de a se stinge, şi-a implorat mama să-l ajute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Andrei a ajuns la spital cu simptome de enterocolită acută şi, deşi pus sub tratament, a decedat la o zi după ce i-a fost pus diagnosticul. Familia băiatului a depus plângere penală la Parchet împotriva cadrelor medicale pe care le acuză de omor din culpă şi neglijenţă în serviciu.

UPDATE
Colegiul Medicilor Argeş s-a autosesizat în cazul decesulului copilului, urmând a prezenta concluziile anchetei demarate, în cel mai scurt timp.

Familia baiatului a depus plângere penală la Parchet. "Pe copilul meu nu-l mai aduce nimeni înapoi, dar măcar să nu rămână lucrurile aşa", a declarat Gheorghiţa Turcu, mama copilului. 

LUNI, 20 aprilie
Copilul, în vârstă de 8 ani s-a stins în braţele mamei sale, pe care a implorat-o să-l ajute. Se afla nu acasă, ci în Spitalul Municipal Curtea de Argeş. Fusese internat în urmă cu o zi, când a ajuns la Camera de Primiri Urgenţe cu stări de vomă şi diaree. Medicii l-au consultat şi au decis internarea lui la secţia de pediatrie, instituindu-i tratament cu antibiotic, fără să-i facă analize, pentru că... n-au avut unde. 

Starea copilului s-a agravat însă, iar mama a cerut ca băiatul să fie transferat la Spitalul Judeţean de la Piteşti sau trimis la o unitate spitalicească din capitală.

Medicii au refuzat transferul, invocând tocmai starea gravă a copilului. Băiatul a murit înainte ca cineva să mai facă ceva pentru a-l salva. Conducerea spitalului spune că starea copilului s-a înrăutăţit brusc a doua zi de la internare, în jurul orei 17.00, fără să poată explica şi cauzele, şi că băieţelul a intrat în stop cardiorespirator. O oră şi un sfert mai târziu constatau decesul. Referitor la neefectuarea analizelor, directorul spitalului a explicat că, deşi există laborator, acesta funcţionează numai câteva ore dimineaţa. 

Familia băiatului a depus plângere penală la Parchet împotriva cadrelor medicale pe care le acuză de omor din culpă şi neglijenţă în serviciu.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite