Umilit de învăţătoare după ce i-a oferit un mărţişor, un elev nu mai vrea să meargă la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevul umilit învaţă la o şcoală din Slobozia FOTO: Antena 3
Elevul umilit învaţă la o şcoală din Slobozia FOTO: Antena 3

Un elev de clasa a III-a dintr-o şcoală din comuna argeşeană Slobozia nu mai vrea să meargă la şcoală, reclamând că învăţătoarea l-a umilit după ce i-a oferit un mărţişor, spunându-i că mărţişorul confecţionat de el este urât.

Citeşte şi:

Cazul copilului care acuză că a fost umilit la şcoală pentru că ar fi oferit învăţătoarei „un mărţişor urât”. Cum se apără autorităţile şi cadrul didactic


Incidentul a avut loc luni 1 martie. Elevul a mers la şcoală cu o ciocolată şi un mărţişor confecţionat de el şi i l-a oferit învăţătoarei, numai că aceasta l-a umilit în faţa colegilor, spunându-i că mărţişorul este urât şi că el nu a fost în stare să cumpere un mărţişor de calitate. Băieţelul a ajuns acasă plângând după ore şi le-a spus părinţilor că învăţătoarea l-a jignit.

Superiorii ierarhici ai învăţătoarei de la şcoala din Slobozia precizează că au analizat cazul şi că nu se impune ca aceasta să fie cercetată disciplinar.

Părinţii băiatului, care a fost diagnosticat ca fiind hiperactiv, au făcut sesizare şi la Inspectoratul Şcolar Argeş şi precizează că au venituri foarte mici ca să îşi poată permite să cumpere mărţişoare. În plus, băieţelul are o afecţiune oftalmologică, având nevoie de intervenţii chirurgicale la ambii ochi. Rudele copilului spun că acesta este extrem de afectat de incident şi că nu mai vrea să meargă la şcoală de frica învăţătoarei.

La rândul său, învăţătoarea a declarat că nu l-ar fi jignit pe băieţel şi că i-ar fi spus doar că nu trebuia să cheltuiască banii pe mărţişor şi ciocolată.

Tatăl băieţelului a cerut conducerii şcolii din Slobozia să îi permită să stea pe holul şcolii în timpul orelor, pentru a preveni alte incidente. Solicitarea sa a fost aprobată.

Vă mai recomandăm şi:

Efectul IKEA. Transformările dintr-o comună din Timiş, după descinderea gigantului suedez de mobilă FOTO

Vulnerabilitate sau dezinteres al partidelor? Cine sunt aleşii cu probleme din Comisia de control a SIE

Reacţii la explicaţiile sindicaliştilor din Poliţie: „În loc de berbec, de spart uşa, un creier ar fi ajutat mai mult“

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite