Spitalul Judeţean a dublat numărul gărzilor la secţia Boli Infecţioase şi a limitat programul de vizite după ce 7 pacienţi au murit din cauza gripei

0
0

Spitalul Judeţean a limitat programul de vizită la pacienţi şi a dublat numărul de medici şi gărzile la secţia Boli infecţioase, după ce 7 din cei 16 bolnavi spitalizaţi cu gripă în luna februarie au murit. La momentul actual, în secţia AŢI mai sunt internaţi 4 bolnavi, din cei confirmaţi pozitiv. Conducerea spitalului susţine în continuare că este vorba despre gripă sezonieră, şi nu porcină, aşa cum s-a suspicionat în mediul public.

Bolnavii s-au prezentat la Urgenţe cu simptomatologie respiratorie severă şi cu stare generală de rău, pe fondul unor alte patologii (obezitate de tip morbid, diabet zaharat, hepatopatie cronică, TBC în antecedente, o pancitopenie, respectiv insuficienţă cardiacă).

Suprainfecţie bacteriană pe fond de imunitate scăzută

“În perioada 01.02.-29.02.2016, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti au fost recoltate şi trimise la Institutul Cantacuzino 25 de teste pentru gripă, la bolnavii la care s-a ridicat suspiciunea de infecţie respiratorie virală. Dintre acestea 9 sunt negative, iar 16 sunt pozitive pentru gripă sezonieră. 

Bolnavii au beneficiat în cursul internării de terapie intensivă susţinută (ventilaţie neinvazivă, intubaţie, ventilaţie mecanică, hemodiafiltrare, antibioterapie cu spectru larg, antivirale, antifungice, corticoterapie, bronhodilatatoare, etc ), adaptat la fiecare caz în parte.

Şapte dintre bolnavi (cu vârste cuprinse între 36-70 ani) au decedat prin complicaţii pulmonare -suprainfectie bacteriană pe fond de imunitate scăzută, multiple comorbidităţi şi prin decompensarea unor afecţiuni cronice”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului. 

Conducerea unităţii a dispus măsura limitării programului de vizită la pacienţi, precum şi a numărului vizitatorilor şi a dublat numărul de medici şi gărzile la secţia Boli infecţioase, dar şi triajul zilnic obligatoriu al personalului medical privind simptomatologia de tip respirator, dezinfecţia suplimentară a saloanelor cu dezinfectanţi de nivel înalt şi repartizarea pe fiecare secţie a unui salon pentru izolarea eventualilor bolnavi suspecţi de gripă.

Mai multe - Piteşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite