Soţul asistentei medicale care a murit în spital: „La internare era negativă, după patru zile testul SARS-CoV-2 a ieşit pozitiv”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Pantea a fost plimbată la mai multe secţii ale spitalului FOTO: Facebook/Nicoleta Pantea
Nicoleta Pantea a fost plimbată la mai multe secţii ale spitalului FOTO: Facebook/Nicoleta Pantea

Nicoleta Pantea, una dintre cele mai apreciate asistente medicale de la secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean Argeş, s-a stins din viaţă pe 30 ianuarie a.c. Soţul asistentei medicale a făcut mai multe dezvăluiri pentru „Adevărul” despre acest caz tragic care ridică multe semne de întrebare.

Spitalul Judeţean Argeş şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti au deschis anchete în acest caz, existând mai multe suspiciuni privind cauza morţii şi modul în care a fost tratată asistenta.

Surse medicale au precizat pentru ”Adevărul” că asistenta, în vârsta de 58 de ani, a fost plimbată ore în şir la mai multe secţii ale spitalului din Piteşti.

Adrian Pantea a reconstituit pentru „Adevărul” ultimele zile din viaţa soţiei sale. Pe 20 ianuarie, Nicoleta Pantea a căzut pe spate pe terasa casei. I s-a pus o perfuzie, apoi aceasta a fost în regulă, mergând la cumpărături şi la serviciu.

Soţul asistentei medicale a povestit că pe 25 spre 26 ianuarie, marţi spre miercuri, Nicoleta Pantea a fost de gardă. În dimineaţa zilei de 26 ianuarie, înainte să iasă din gardă, a acuzat dureri de spate. A rămas la Unitatea Primiri Urgenţe, a aşteptat ceva ore să facă CT-ul. În aceeaşi zi, a fost internată la Neurochirugie, au venit rezultatele şi a fost diagnosticată cu fractură vertebrală.

„A vizitat-o şi doctorul Popescu, şeful Secţiei de Neurochirugie, şi i s-a spus că nu este cazul de operaţie. I-am luat un corset din comerţ. Situaţia s-a agravat pentru că începuse să i se umfle burta. Pe 28 ianuarie, vineri, i s-a făcut un CT abdominal. Nu-mi dau seama efectiv ce s-a întâmplat, ce au citit medicii din acest rezultat. A doua zi dimineaţă, pe 29 ianuarie, au venit la ea în salon colegele de la Secţia de Cardiologie. Au spus că nu le place cum arată soţia mea şi au luat-o cu ele la Cardiologie. Mi-a dat atunci un mesaj că se mută la Cardiologie. Mai făcuse acolo un CT abdominal”, spune Adrian Pantea.

La internare, pe 25, pe lângă analize, asistentei Nicoleta Pantea, i-a fost făcut şi test COVID-19 antigen, care a ieşit negativ. Sâmbătă, pe 29 ianuarie, i-a mai fost făcut un test antigen, care a ieşit pozitiv. În dimineaţa zilei de 30 ianuarie, în timp ce i se făcea un nou CT, Nicoleta Pantea s-a stins din viaţă sub ochii familiei.

Vreau să ştiu dacă a fost sau nu malpraxis”

„Am cerut autopsia şi mi s-a spus că este pozitivă COVID. Nu înţeleg cum a fost posibil acest lucru. Familia noastră este vaccinată cu trei doze. Ultima doză am făcut-o pe data de 8.10.2021 şi eu, şi băiatul, şi soţia. La autopsie a fost şi un criminalist. Mi-a spus că plămânii soţiei mele erau terminaţi. Cum să fie posibil aşa ceva? Aveam să aflu că testul COVID pe care îl făcuse sâmbătă seara ieşise pozitiv. Deci la internare, marţi, pe 25, era negativă, iar sâmbătă seara, pe 29, ea era pozitivă. Nicio clipă, niciun medic nu mi-a spus sau nu mi-a dat de gândit că situaţia medicală a soţiei mele îi depăşeşte ori că nu este ceva de tratat la Piteşti. Aş fi luat-o imediat s-o duc la Bucureşti. Iar ea a avut o mare încredere în medicii de la Spitalul Judeţean. Sper ca procurorii să investigheze tot cazul, pentru că vreau să ştiu care sunt cauzele care au dus la moartea soţiei mele şi dacă a existat sau nu malpraxis”, adaugă Adrian Pantea.

Adrian Pantea este şi cel care a făcut plângere la Poliţie şi la Parchet. „În cauză, a fost deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă. Deocamdată, nu vă pot oferi alte detalii, este o anchetă în curs”, a declarat pentru „Adevărul” Nicolae Argeşanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

„Adevărul” a încercat să ia legătura privind acest caz şi cu doctorul Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Vă recomandăm să mai citiţi:

EXCLUSIV Anchetă penală la Spitalul Judeţean Argeş după moartea suspectă a unei asistente medicale

EXCLUSIV Cazul copilului mort la stomatolog: „Dosarul e deschis de mai bine de nouă luni, e cam mult”


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite