EXCLUSIV Anchetă penală la Spitalul Judeţean Argeş după moartea suspectă a unei asistente medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Pantea avea 58 de ani FOTO: Facebook/Nicoleta Pantea
Nicoleta Pantea avea 58 de ani FOTO: Facebook/Nicoleta Pantea

Nicoleta Pantea, una dintre cele mai vechi şi mai apreciate asistente medicale de la secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean din Piteşti, s-a stins din viaţă la finalul săptămânii trecute. Mai multe surse medicale au declarat pentru ”Adevărul” că asistenta a fost plimbată ore în şir la mai multe secţii.

Nicoleta Pantea avea 58 de ani şi o experienţă de peste 30 de ani ca asistentă medicală. În ziua decesului, duminică 30 ianuarie, asistentei medicale i s-a făcut rău. Iar surse medicale au confirmat pentru ”Adevărul” că Nicoleta Pantea a fost plimbată ore în şir de la camera de gardă la mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Argeş din Piteşti. În cauză există mai multe suspiciuni de neglijenţă în serviciu.

„Dacă s-ar fi intervenit rapid, cred că doamna asistentă ar fi fost şi acum în viaţă”, a declarat pentru ”Adevărul”, sub protecţia anonimantului, o asistentă medicală din cadrul spitalului din Piteşti.

„Cauza iniţială a decesului a fost insuficienţa respiratorie acută”, a precizat pentru ”Adevărul” doctorul Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş.

Surse judiciare au confirmat în exclusivitate pentru ”Adevărul” că în acest caz a fost deschis un dosar penal, ca urmare a unei plângeri depuse de către rudele asistentei decedate. Dosarul este instrumentat de către Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Şi Spitalul Judeţean Argeş a anunţat miercuri 2 februarie că a deschis o anchetă.

„Urmare a decesului colegei noastre, care a survenit la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a dispus efectuarea unei anchete administrative privind îndeplinirea obligaţiilor personalului în sensul respectării circuitului pacientului. De asemenea, în vederea stabilirii existenţei unui eventual incident de etică medicală, a fost solicitată analizarea tuturor aspectelor care au legătură cu acest caz, în cadrul Consiliului Etic”, a declarat pentru ”Adevărul” Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş. 

Vă mai recomandăm şi:

Un spital încearcă să recupereze de patru ani un milion de euro furaţi de fosta contabilă. Schema prin care acţiona 

Tulburător. Intubat în seara în care i-a născut soţia, un tânăr nevaccinat a murit de COVID-19 după câteva zile

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite