Şoferul analfabet care a omorât cu maşina 3 persoane ce erau duse la dializă a primit 4 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul analfabet care, în luna octombrie, a omorât cu maşina trei oameni care erau transportaţi cu Ambulanţa la dializă a fost condamnat, astăzi. Magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti au decis să execute 4 ani de închisoare, fiind o pedeapsă privativă de libertate.

Onorus Mirică, şoferul analfabet care, în luna octombrie 2013, a intrat cu maşina, pe contrasens, într-o ambulanţă care transporta persoane la dializă şi a omorât trei dintre aceştia, circula cu 118 kilometri la oră pe străzile din PIteşti. În urma accidentului, Onorus Mirică a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Iniţial, magistraţii de la Judecătoria Piteşti l-au condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Rudele victimele au făcut apel împotriva sentinţei, intrigaţi de faptul că a scăpat de puşcărie.

Astăzi, la Curtea de Apel Piteşti s-a judecat recursul formulat atât de părţile civile cât şi de procurori, nemulţumiţi fiind de pedeapsa blândă pe care Onorus Mirică a primit-o în prima instanţă. ”Nici nu a avut curajul să ne privească în ochi să ne spună cel puţin că regret. Nu am auzit din gura lui un ”îmi pare rău” şi tatăl meu zace în pământ din cauza lui”, spunea, cu obrajii plini de lacrimi, fiica uneia dintre victime. Şoferul are doar patru clase, dar cu toate acestea a reuşit să obţină un permis de conducere. În ceea ce priveşte faptul că nu ştie să scrie, avocata lui a spus că el însuşi a cerut ca textul să fie tehnoredactat şi el doar a semnat, pentru că, ”era stresat”, după cum spune avocata lui Onorus Mirică.

După terminarea procesului, magistraţii au rămas în pronunţare. După ore bune de deliberări, judecătorii s-au pronunţat: ”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi părţile civile Bica Ion Constantin, Bică Doina, Ciobanu Constantin, Popescu Maria, Ungurenci Elena, Predan Filofteia, Ungurenci Constantin, Ungurenci Filofteia, Barbu Elena, Barbu Cristian, Barbu Vasile şi Andrei Maria împotriva sentinţei penale … pronunţată de Judecătoria Piteşti… Desfiinţează în parte sentinţa penală şi rejudecând: Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Mirică Onorus de la 3 ani la 4 ani închisoare. .. dispune executarea pedepsei în condiţii privative de libertate Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 100 lei, care se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 31 martie 2014, la Curtea de Apel Piteşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.”, se arată în pronunţare. Ca urmare, Onorus Mirică urmează să fie ridicat de acasă de către poliţişti, fiind dus la Penitenciarul Colibaşi.

                    

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite