Revolta unui investitor în turism: „Trebuie să ne gândim serios dacă vom muri de coronavirus sau de foame”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reacţia investitorului Dumitru Grecu vine după ce ministrul Sănătăţii a declarat că autorităţile ar putea restricţiona circulaţia în anumite zone dacă apar focare de coronavirus. Această restricţionare s-ar putea aplica şi în cazul Transfăgărăşanului, unde îşi are afacerile investitorul amintit.

Judeţul Argeş a ajuns pe locul trei în ţară privind cazurile de Covid-19 nou apărute în ultimele două săptămâni (nu mai puţin de 405), iar acest lucru, coroborat cu declaraţiile ministrului Sănătăţii, Neu Tătaru, cum că autorităţile ar putea restricţiona circulaţia în anumite zone, dacă apar focare de coronavirus, stârneşte panică printre operatorii în turism.

Tocmai pe acest fundal, am stat de vorbă despre impactul restricţionării circulaţiei în Argeş cu unul dintre cei mai importanţi investitori pe Transfăgărăşan, a cărui afacere a fost afectată drastic de pandemia de Covid-19.

După cum ne-a declarat omul de afaceri Dumitru Grecu, preşedintele Asociaţiei Turistice Transfăgărăşan (ce include 20 de firme cu activitate în turism pe Transfăgărăşan) şi patronul unui hotel cu 60 de camere situat pe malul lacului Vidraru, 

”Dacă s-ar restricţiona circulaţia în Argeş din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, eu voi închide afacerea şi trimit toţi cei 54 de angajaţi în şomaj, altă soluţie nu aş avea. Mă aştept la orice din partea lor. Practic, am ajuns să fim conduşi în ţara asta doar de medici. Iar aceşti medici au interese în tot ce se propagă ca legislaţie. Eu cred că ar trebui să ne gândim foarte serios dacă murim într-adevăr de virus sau vom muri de foame”, a spus omul de afaceri. 

„Situaţia economică e dezastruoasă în ceea ce mă priveşte. Turismul e la pământ. Cifra noastră de afaceri pe o jumătate de an comparabil cu cifra de anul trecut reprezintă undeva la 10-15%. Pierderile pe prima jumătate a acestui an se ridică la câteva sute de mii de euro. Va fi extraordinar de greu să mai ducem acest business în condiţiile în care acum în plin sezon suntem în continuare afectaţi. Părerea mea e că deschiderea restaurantelor ar ajuta foarte mult şi ar face să nu mai fie aşa de mare aglomeraţie pe terase şi să se respecte cu adevărat legislaţia. Virusul ăsta există, e clar, dar nu toată lumea moare din asta. Fiecare dintre noi ar trebui să ne păzim”, a adăugat Dumitru Grecu. 

Pe aceeaşi temă:

Cinci oameni de afaceri cer în instanţă CNAIR să ţină deschis Transfăgărăşanul şase luni pe an: „Închiderea este un dezastru pentru turism“

De ce este deschis Transfăgărăşanul doar patru luni în fiecare an. „Pierderile pentru turism sunt de milioane de euro“

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite