Reacţia Ducelui de Albota la condamnarea lui Constantin Nicolescu: „I se trage tot de la ai noştri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Nicolescu a fost condamnat la închisoare. FOTO: Arhivă
Constantin Nicolescu a fost condamnat la închisoare. FOTO: Arhivă

După ce, astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul privind contractarea de fonduri Phare de 900.000 de euro pentru patru unităţi şcolare, primarul comunei Albota a concluzionat:

“Lui Nicolescu nu i se întâmplă asta din cauza adversarilor politici, din cauza lui Băsescu, ci i se trage tot de la ai noştri, de la cei care vor să ajungă la putere. Dar nu vor ajunge. La putere ajungi dacă eşti capabil să conduci. Dacă la tineret s-au făcut jocuri, cu seniorii nu te mai joci”, spune ducele de Albota, care s-a exprimat şi cu privire la potenţialii înlocuitori ai lui Nicolescu la şefia PSD Argeş, în situaţia în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va menţine sentinţa.  
”În situaţia în care Constantin Nicolescu nu ar mai putea rămâne la şefia PSD Argeş, în locul său l-aş vedea pe Tudor Pendiuc sau pe Florin Tecău, oamenii care ne inspiră încredere pentru această funcţie.”, a mai declarat primarul Ion Dumitru, pentru care şi deputatul Mircea Drăghici ar putea fi o variantă pentru conducerea PSD Argeş.

Trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru Nicolescu

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul formulat de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei din 28 mai a Tribunalului Bucureşti, prin care preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi l-a condamnat pe Nicolescu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare şi doi ani interzicerea unor drepturi. În plus, instanţa a dispus confiscarea sumei de 66.518 de lei care ar fi fost primită de Nicolescu cu titlu de mită de la Gheorghe Cornel Penescu, patronul societăţii Pic Piteşti. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Aceeaşi înstanţă a respins apelul lui Cornel Penescu, patronul societăţii Pic rămânând la condamnarea de nouă luni de închisoare cu suspendare dispusă pe 28 mai de Tribunalul Bucureşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite