Protestele continuă la Arpechim. 250 de oameni s-au adunat în faţa Diviziei Petrochimice Bradu, nemulţumiţi că vor fi disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 250 de angajaţi ai Arpechim s-au strâns în această dimineaţă, la ora 7, în faţa pavilionului administrativ al Arpechim. Oamenii spun că sunt hotărâţi să rămână aici până se renunţă la disponibilizări.

O altă cerinţă a protestatarilor este să li se explice în mod clar de unde vor veni banii pentru plăţile compensatorii, în cazul disponibilizărilor. Protestele au loc faţă de decizia administratorului judiciar de a disponibiliza 250 de oameni din cei 598 de angajaţi ai combinatului. Astăzi, 250 dintre angajaţii Arpechim ar trebui să îşi primească notificările nominale de disponibilizare.

Şi ieri au avut loc proteste, când aproximativ 300 de oameni au ieşit în stradă. Angajaţii Diviziei Petrochimice Bradu care au blocat, marţi, Drumul Naţional 65 B, apoi au blocat strada care face legătura între drumul naţional şi fabrică, au renunţat la proteste, după aproximativ trei ore.

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului „Unirea“, angajaţii au deblocat strada Petrochimiştilor, după aproximativ o oră, timp în care au traversat în mod repetat o trecere de pietoni.

„Oamenii nu vor renunţa la proteste, este o decizie de moment, dar nemulţumirea este generală şi lucrurile nu pot rămâne aşa. Este păcat că autorităţile nu vor să prezinte criteriile de disponiblizare şi ce se va întâmpla cu ei în viitor. Nu există un plan social“, a declarat preşedintele Sindicatului „Unirea“, Marian Dumitru.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite