Primăriţa Elena Lasconi le invită pe femeile din Câmpulung Muscel să-şi facă, gratuit, testul Babeş-Papanicolau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel.
Foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel.

Primarul Municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, le invită pe câmpulungence să-şi facă, gratuit, testul Babeş-Papanicolau.

Primăriţa a postat, marţi, pe Facebook anunţul începerii testărilor gatuite, iar în prima zi a caravanei din Câmpulung s-au programat pentru recoltarea de probe zeci de femei.
 

"Aşa cum am promis, a început testarea gratuită Babeş-Papanicolau a câmpulungencelor. Astăzi s-au programat 70 de femei. Continuăm. Programări la 0770.501.261. Marcela.

Mulţumim, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, Fundaţia Renaşterea, Centrul Filia, asociaţia Sastipen!", a scris Elena Lasconi pe pagina de Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel. 

Important în prevenţia cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin sau cervical este al patrulea cel mai frecvent tip de cancer la femei. Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că cca. 99% dintre cazuri sunt cauzate de infecţia cu virusul papiloma uman (HPV).

Testul Babeş-Papanicolau (PAP) este important în preventia cancerului de col uterin. Efectuat regulat, testul Babeş-Papanicolau poate identifica precoce, înainte de a deveni canceroase, celulele anormale de la nivelul colului uterin.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un BMW a făcut praf trei taxiuri într-o staţie din Piteşti

 

Femeie de 76 de ani, accidentată mortal de un motociclist în vârstă de 21 de ani, într-o comună din Argeş

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri