Primar acuzat de corupție, judecat în ședință secretă ca să nu-i fie lezată demnitatea. „Nu am luat! Am dat!"

0
Publicat:

Primarul suspendat de la Mioveni Ion Georgescu, acuzat de trafic de influență după ce ar fi luat bani pentru a angaja un medic la un spital, este judecat în ședință nepublică pe întreaga etapă a cercetării. Judecătorul i-a admis cererea pentru a nu i se „atinge demnitatea publică”.

Ion Georgescu, primarul suspendat de la Mioveni Foto: Ion Georgescu/Facebook
Ion Georgescu, primarul suspendat de la Mioveni Foto: Ion Georgescu/Facebook

Dosarul de corupție al lui Ion Georgescu, primarul suspendat de la Mioveni (Argeș), se judecă în ședință secretă, fără accesul mass-media sau al altor persoane interesate de această cauză. Ședința a fost declarată nepublică de către Tribunalul Argeș, încă din data de 3 aprilie 2024.

Instanța a admis cererea formulată de inculpat și a declarat ședința nepublică pe întreaga etapă a cercetării judecătorești (nu și pentru etapa dezbaterilor pe fondul cauzei), având în vedere «atingerea demnității persoanei»”, susține Tribunalul Argeș, în urma unei solicitări făcute de „Adevărul”.

Decizia a fost luată în baza articolului 352, din Codul de procedură penală, care prevede că instanța poate dispune, la cerere sau din oficiu, desfășurarea procesului în ședință nepublică dacă ar fi adusă atingere, printre altele, demnității sau vieţii intime a unei persoane.

Astfel, Ion Georgescu va fi judecat în spatele ușilor închise aproape pe întreaga durată a derulării procesului. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 29 mai, la Tribunalul Argeș.

„Nu am luat! Am dat!"

Primarul suspendat al orașului Mioveni a fost trimis în judecată, în noiembrie 2023, de procurorii DNA pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. Inculpatul a fost arestat preventiv timp de două luni și jumătate, din 5 octombrie până pe 28 decembrie 2023, iar alte trei luni le-a petrecut în arest la domiciliu. Din 9 aprilie 2024, instanța i-a înlocuit măsura cu cea a controlului judiciar.

Edilul este acuzat că ar fi primit o primă tranșă de 10.000 de euro, dintr-o sumă de 30.000 de euro, pentru a o ajuta pe fiica lui Valerică Nicolae, directorul Poliției Locale Pitești, să se angajeze la spitalul din localitate. Inculpatul a fost prins în flagrant, de procurorii DNA, în Primărie, în timp ce înapoia banii acestuia.

Încă din seara reținerii, Georgescu a susţinut că cei 10.000 de euro înapoiaţi şefului Poliţiei Locale Piteşti ar fi reprezentat un împrumut. „Nu am luat! Am dat!", spunea edilul de la Mioveni jurnaliștilor, la intrarea în sediul DNA Pitești!

Edilul și-a schimbat orientarea politică

Potrivit DNA, Valerică Nicolae a făcut un denunț în care spunea că între el și Ion Georgescu ar fi existat o înțelegere ca, în schimbul a 30.000 de euro, primarul să intervină la persoanele din conducerea Spitalului orășenesc Mioveni pentru ca fiica sa, Sînziana Alina Nicolae, să fie angajată în cadrul unității în funcția de medic chirurg.

Ion Georgescu, care era primar la Mioveni, din partea PSD, încă din 2006, nu mai candidează în acest an pentru fotoliul de primar. Între timp, și-a schimbat și orientarea politică, recent anunțându-și public susținerea pentru Alin Călinescu, unul dintre apropiații săi, care va candida la Primăria Mioveni la alegerile din 9 iunie din partea PNL Argeș, organizație condusă de Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite