Prejudiciu de 1.750.000 de euro creat de o firmă din Argeş care a piratat softurile unor companii din Franţa şi SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe unităţi de calcul şi documente cu valoare probatorie. Foto: IPJ Argeş
În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe unităţi de calcul şi documente cu valoare probatorie. Foto: IPJ Argeş

Reprezentanţii unei societăţii comerciale din Argeş au reprodus, în mod neautorizat, două programe software din domeniul industrial, cu încălcarea, în mod repetat, a drepturilor de autor a două firme de software din Franţa şi SUA. Prejudiciul creat însumează 1.750.000 de euro.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş, la locuinţa unei persoane, sediul şi un punct de lucru al unei societăţi comerciale, într-un dosar penal ce priveşte reproducerea neautorizată de programe, utilizate în domeniul industrial.

Prejudiciu uriaş creat prin piraterie

Din cercetări a reieşit că, din decembrie 2007 şi până în prezent, reprezentanţi ai societăţii comerciale ar fi reprodus, în mod neautorizat, două programe software din domeniul industrial, împreună cu programele de completare ale acestora, cu încălcarea, în mod repetat, a drepturilor de autor a două firme de software din Franţa şi SUA, deşi nu ar fi deţinut licenţe pentru acestea. 

"Prejudiciul estimat de firmele deţinătoare ale drepturilor de autor, pentru reproducerea neautorizată a programelor, este de aproximativ 1.750.000 de euro", precizează IPJ Argeş.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe unităţi de calcul şi documente cu valoare probatorie.

Administratorul societăţii, un bărbat, de 41 de ani, a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pentru audieri, urmând să fie luate măsurile legale care se impun, după administrarea probatoriului.

"Cercetările sunt continuate pentru reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă, conform Legii 8/1996 referitoare la dreptul de autor şi drepturile conexe", mai precizează IPJ Argeş. 

La activităţi au participat specialişti criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Aproape 6000 de persoane vaccinate  la Maratonul organizat în Argeş.  "Am decis să fie transformat într-un eveniment săptămânal"

Concluziile Jandarmeriei Argeş, după controalele efectuate în centrele comerciale: Nu se realizează triajul, iar unii clienţi nu posedă certificat verde

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite