Poze inedite cu marele Dobrin, scoase la iveală după 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Dobrin a jucat doi ani la CS Târgovişte FOTO: Virgil Ignat
Nicolae Dobrin a jucat doi ani la CS Târgovişte FOTO: Virgil Ignat

Considerat de mulţi drept cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc, Nicolae Dobrin a jucat în total 22 de ani pentru FC Argeş şi doi ani pentru CS Târgovişte. Iar Virgil Ignat, un împătimit al fotbalului a făcut publice mai multe fotografii cu marele jucător din perioada în care juca la Târgovişte.

Imaginile inedite cu Nicolae Dobrin au fost puse gratuite la dispoziţie de Virgil Ignat prin fiul său Iulian Ignat pentru grupul de Facebook FC Argeş, ce reuneşte aproape 2.000 de suporteri ai echipei din Piteşti.

Fotografiile sunt de pe 31 august 1980, când marele Dobrin a îmbrăcat pentru prima oară tricoul echipei din Târgovişte, după 21 de ani petrecuţi la FC Argeş. Se întâmpla în Divizia B, la un meci cu Rapid Bucureşti. Interesul stârnit de venirea lui Dobrin a fost uriaş, peste 20.000 de fani umplând până la refuz stadionul din Târgovişte. Iar Nicolae Dobrin nu i-a dezamăgit. Echipa din Târgovişte a câştigat cu 2-1 meciul cu Rapid, primul gol fiind marcat după o pasă de geniu a „Gâscanului”.

nicolae dobrin la targoviste 01 foto virgil ignat

În acea ediţie de campionat, Dobrin avea să marcheze 17 goluri în Divizia B, având o contribuţie esenţială la promovarea CS Târgovişte în Divizia A. Dobrin a jucat şi sezonul următor la Târgovişte, având 13 meciuri şi cinci goluri, după care a revenit pentru un ultim sezon la FC Argeş, echipa cu care câştigase două titluri de campion naţional şi cu care învinsese forţe ale fotbalului european precum Real Madrid sau Valencia.

Vă mai recomandăm şi:

Portarul care a jucat şi cu Dobrin, şi cu Hagi. Pe care îl consideră mai bun

Marele Dobrin, elogiat de jurnaliştii italieni: „A fost mai bun decât Hagi”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite