Poluare cu sânge de la un abator în râul din Argeş. Al doilea caz în zonă de la începutul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de litri de sânge au curs dintr-un canal provenind de la un abator FOTO: Facebook/ Catalin Andrei
Sute de litri de sânge au curs dintr-un canal provenind de la un abator FOTO: Facebook/ Catalin Andrei

Sute de litri de sânge provenind de la un abator din comuna argeşeană Bascov s-au scurs printr-un canal direct în râul Argeş. Imaginile au fost făcute publice de către un consilier local din comună, iar Garda de Mediu Argeş a început un control.

Consilierul local Cătălin Andrei a mers marţi 18 mai în zona deversării ilegale şi a făcut mai multe fotografii cu sângele care curge dintr-un canal, iar ulterior a fost sesizată şi Garda de Mediu Argeş. „Nu suntem bătaia de joc a nimănui, nu trăim pe marginea Gangelui, nu suntem o ţară din lumea a treia. Bascov, zona străzii Serelor, un canal care se scurge în râul Argeş. Apa aceea ajunge în reţeaua publică, apa aceea infestează solul.

Un alt abator, un nou focar de infecţie. Poate că e nevoie de măsuri mult mai drastice, de amenzi mai mari, de sistarea activităţii, de luarea unor decizii ferme, fără teamă, fără a ceda presiunilor”, spune consilierul local Cătălin Andrei.

Garda de Mediu Argeş a început deja un control, iar rezultatele anchetei vor fi făcute publice joi 20 mai. „Deocamdată s-a luat măsura de stopare a deversării din acel canal. O echipă de control este deja la abatorul respectiv, joi 20 mai vom stabili măsurile luate”, spune Alexandru Vâjan, comisarul şef al Gărzii de Mediu Argeş.

Este pentru a doua oară de la începutul anului când un abator din comuna Bascov deversează sânge în apele din Argeş. În ianuarie a.c., un alt abator a fost închis după ce a deversat sânge în pârâul Bascov, fiind amendat şi cu 60.000 de lei. În acel caz, deşi cetăţenii făcuseră mai multe sesizări la Primăria Bascov, primarul Gheorghe Stancu nu a avut vreo reacţie. Ulterior, după ce imaginile au devenit publice, autorităţile au venit în control.

Vă mai recomandăm şi:

Abatorul care a poluat cu sânge un afluent al râului Argeş îşi făcuse racord, să deverseze mai uşor VIDEO

Ce se ascunde în spatele poluării cu sânge a unui râu din Argeş. Fenomenul a îngrozit populaţia din zonă

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite