PNL contestă candidatura actualului primar PSD al municipiului Piteşti pentru un post de consilier local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PNL susţine că actualul primar nu mai poate ocupa funcţii publice.
PNL susţine că actualul primar nu mai poate ocupa funcţii publice.

Organizaţia PNL Argeş anunţă că a contestat la Judecătorie candidatura actualului primar al municipiului Piteşti, Cornel Ionică (PSD), pentru un post de consilier local, pe motiv că acesta se află ”în perioada de decădere din dreptul de a fi ales şi de a ocupa funcţia publică de consilier local”, în urma unei decizii a Agentiei Nationale de integritate.

PNL Argeş a depus la Judecătoria Piteşti o contestaţie împotriva candidaturii lui Cornel Ionică, pentru funcţia de consilier local al municipiului Piteşti, după ce 18 august Biroul Electoral de circumscripţie locală nr. 1  Piteşti a admis candidatura actualului edil al Piteştiului.

“Menţionăm că Ionică Constantin Cornel se află în prezent în perioada de decădere din dreptul de a fi ales şi de a ocupa funcţia publică de consilier local. Prin Decizia nr. 3051/28.09.2018 pronunţată în dosarul nr. 478/46/2016 de Înalta Curte de Casaţie si Justiţiei a rămas definitiv Raportul de evaluare al Agentiei Nationale de integritate şi, ca urmare, Ionică Constantin Cornel se află în stare de conflict de interese nemaiputând ocupa funcţia publică de consilier local sau orice altă funcţie publică aleasă/numită prevăzută de Legea nr. 144/2007. (...)

Prin propunerea de candidatură formulată de Partidul Social Democrat şi acceptată de Biroul electoral de circumscripţie locală nr. 1  Piteşti se încalcă prevederile legale sus menţionate”, se arată în contestaţia PNL depusă la Judecătoria Piteşti şi citată într-un comunicat dat publicităţii joi.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite