Piteşti: VIDEO Săltat de mascaţi pentru o bătaie în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Claudiu Preda
Nicolae Claudiu Preda

Nicolae Claudiu Preda, din comuna Bughea de Sus, a avut parte de o deşteptare neobişnuită luni noapte: bărbatul a fost trezit de bătăile puternice în uşă ale oamenilor legii care strigau „Deschide! Poliţia!“.

Ofiţerii de la Seriviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Argeş, alături de mascaţii DPIR au fost cei care i-au dat trezirea cu noaptea în cap bărbatului de 31 de ani. Acesta nu a mai apucat decât să-şi facă bagajul în grabă în timp ce mama şi tatăl său întrebau îngrijorată pentru ce este fiul ei luat de acasă.


Nicolae Preda a fost condus la duba poliţiei şi de acolo direct în arestul IPJ. „În urma acestei acţiuni poliţiştii argeşeni l-au identificat şi reţinut pe cel în cauză, urmând ca acesta să fie încredinţat autorităţilor spaniole pentru desfăşurarea de cercetări într-un dosar penal", a declarat subinspector Robert Radu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.

A fost implicat într-o bătaie
Pe numele lui Nicolae Preda a fost emis anul trecut un mandat de arestare european pentru cercetări de către autorităţile spaniole. În vara anului 2008 acesta a fost implicat într-o încăierare care a avut loc într-o discotecă din oraşul Bilbao. Atunci o persoană a fost bătută fără milă, agresorii folosind şi arme albe.

Nicolae Claudiu Preda este cercetat de poliţiştii spanioli pentru tentativă de omor, vătămare corporală gravă, loviri şi alte violenţe. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au hotărât ieri după-amiază ca bărbatul să rămână în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş până la 5 februarie când a fost fixat următorul termen de judecată. Atunci procurorul va trebui să prezinte instanţei mandatul european de arestare, însoţit de traducerea în limba română.
Dacă instanţa va decide ca bărbatul să fie predat autorităţilor spaniole, acesta va fi escortat de poliţişti până la aeroportul Otopeni de unde va fi preluat de oamenii legii din Bilbao.

Nicolae Preda este cunoscut în comună ca un om liniştit care nu a creat probleme. „Este căsătorit şi are un băieţel de 2 ani. Şi el şi familia lui au fost plecaţi în Spania la muncă. Mai are un frate şi o soră, locuiesc împreună. La un momentdat mai făcea bişniţă cu maşini. El stătea în ultimul timp mai mult pe acasă. Se vorbea că ar avea restricţie să mai iasă afară. Nu am ştiut că a venit poliţia să-l ia, eu eram plecat la Piteşti la o şedinţă", a declarat primarul comunei Bughea de Sus, Nicolae Pepenel.

A mai fost implicat în scandaluri la Câmpulung
Din surse neoficiale am aflat că bărbatul de etnie rromă făcea naveta între Spania şi Bughea de Sus destul de des. „A luat parte la câteva scandaluri în Câmpulung, în localuri. Se lăuda că avea o firmă de construcţii şi un restaurant în Spania. Astea erau singura lor sursă de venit. Toata familia lui era plecată în străinătate. Au o stare financiară bună. Au o casă mare în care locuiesc şi un BMW de prin '92-93'", spune unul dintre vecini, care a refuzat să-şi dezvăluie identitate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite