Piteşti: Şase victime într-un accident petrecut pe DN 65

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Şase victime, dintre care două încarcerate între fiarele contorsioante, trei maşini avariate şi trafic blocat mai bine de o oră. Acesta este bilanţul unui accident petrecut, aseară, în localitatea Albota, pe DN 65 Piteşti-Slatina.

Un şofer a declanşat o adevărată catastrofă după ce a apăsat mai mult decât era necesar acceleraţia şi a intrat într-o depăşire periculoasă. Deşi nu avea vizibilitate,Vasile Voicu, de 42 ani, din Curtea de Argeş, care conducea o autoutilitară în care mai erau patru colegi de serviciu, a intrat pe contrasens pentru a depăşi colonoana de maşini. Din sens opus, dinspre Piteşti spre Slatina, se îndrepta cu viteză mare un Chevrolet condus de Narcis Lăpuşneanu, de 32 ani, căpitan la o unitate militară din Craiova. Impactul a fost inevitabil, cele două maşini lovindu-se frontal. Autoutilitara a ricoşat sub roţile unui tir al cărui şofer apucase să frâneze, iar Chevroletul a fost aruncat în şanţ.

Locul accidentului părea asemenea unui epidod fragmentat dintr-un film de acţiune. În câteva minute au sosit la faţa locului patru echipaje de la ambulanţă şi două de la descarcerare. Cei doi şoferi au rămas captivi între fiarele contorsionate, fiind eliberaţi de pompieri după câteva zeci de minute. Medicii alergau de la o maşină la alta pentru a identifica toţi răniţii. Deznodământul a fost tragic: şase victime, dintre care două accidentate grav.
„S-au lovit în faţa mea. Numai în filme am văzut”
Şoferul autoutilitarei are multiple traumatisme la cap şi fractură la picior, iar cei patru bărbaţi, Sandu Marinescu , 38 de ani, din Suseni
Alexandru Manache, 52 de ani, din Piteşti, Petria Lungu, 50 de ani, din Piteşti, Ion Din , 42 de ani,  din Hârseşti, care se aflau cu el au răni la cap şi la mâini, care din fericire nu le pun viaţa în pericol. Şoferul din Dolj are fractură deschisă la piciorul drept, fiind transportat la spitalul Judeţean din Piteşti unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Soţia lui a scăpat teafără, însă era în stare de şoc. Şoferul tirului este nevătămat, însă va fi urmărit pentru mult timp de imaginile care s-au derulat sub privirile lui:

„Eu conduceam către Piteşti. Am văzut autoutilitara când s-a băgat în depăşirea. Avea viteză mare. Din faţă venea Chevroletul care nu a mai apucat să schiţeze nimic. Efectiv s-au lovit faţă în faţă, cum numai în filme am văzut. Când s-a izbit autoutilitara de tirul meu am crezut că au murit toţi. Am pus mâna pe telefon şi am sunat la 112”, ne-a povestit Marian Fulga, şoferul tirului.

Pompierii au stropit strada cu spumă pentru că tot carosabilul era plin de motorină de la rezervoarele sparte. Oamenii legii au făcut măsurători  pentru a stabili cu exactitate toate amănuntele ce au dus la un asemenea accident.
Circulaţia a fost blocată pe ambele sensuri de mers, formându-se coloane de maşini pe circa 4 kilometri.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite